Aspirin 500 mg, 20 tablet

Aspirin 500 mg, 20 tablet

Daleron COLD3 325 mg/30 mg/15 mg filmsko obložene tablete (24 filmsko obloženih tablet)

Daleron COLD3 325 mg/30 mg/15 mg filmsko obložene tablete (24 filmsko obloženih tablet)

Olynth HA 0,5 mg/ml pršilo za nos za otroke, 10 ml

10,93 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
008885

Zdravilna učinkovina je ksilometazolin.
En ml pršila za nos, raztopine vsebuje 0,5 mg ksilometazolinijevega klorida.
Pomožne snovi: natrijev hialuronat, sorbitol, glicerol, natrijev dihidrogenfosfat dihidrat, natrijev hidrogenfosfat dihidrat, natrijev klorid, voda za injekcije.

Kaj je zdravilo Olynth HA
Ksilometazolin sodi v skupino alfa-simpatikomimetikov, zožuje žile in s tem povzroči, da nabrekla nosna sluznica uplahne, zato se uporablja za zdravljenje navadnega prehlada.
Zdravilo med drugim vsebuje tudi hialuronsko kislino (v obliki natrijevega hialuronata), ki ščiti in vlaži nosno sluznico.

Uporaba
- za zmanjšanje otekanja nosne sluznice pri akutnem izcedku iz nosu, napadih obilnega izcedka iz nosu (rhinitis vasomotorica), alergijskem izcedku iz nosu (rhinitis allergica),
- za lajšanje odvajanja izločkov pri paranazalnem sinuzitisu (vnetju obnosnih sinusov) in kataralnem vnetju tubarnega srednjega ušesa v kombinaciji z navadnim prehladom.

Ne uporabljajte zdravila Olynth HA
- če ste alergični na (preobčutljivi za) ksilometazolin ali katerokoli sestavino zdravila Olynth HA,
- če imate suho vnetje nosne sluznice (rhinitis sicca),
- pri dojenčkih in otrocih, mlajših od 2 let.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Olynth HA
- če se zdravite z zaviralci monoamin-oksidaze (inhibitorji MAO) in drugimi zdravili, pri katerih obstaja možnost, da bi zvišala krvni tlak,
- če imate zvišan očesni tlak, še posebej pri akutnem glavkomu z zaprtim zakotjem,
- če imate hudo bolezen srca in ožilja (npr. koronarno bolezen srca, hipertenzijo).
Posledica trajne uporabe zdravil proti nahodu, ki zmanjšujejo nabreklost sluznice, je lahko kronična nabreklost in izsušitev nosne sluznice.

Uporaba pri otrocih
Dolgoročni uporabi in prevelikemu odmerjanju se je treba še posebej izogibati pri otrocih. Pri otrocih, starih od 2 do 6 let, se sme zdravilo uporabljati samo po posvetu z zdravnikom.

Nosečnost in dojenje
Zdravila Olynth HA med nosečnostjo ne uporabljajte, saj njegov vpliv na nerojenega otroka ni dovolj raziskan.
Zdravila Olynth HA med dojenjem ne uporabljajte, saj ni podatkov o tem, ali učinkovina prehaja v materino mleko.
Preden vzamete katerokoli zdravilo, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Pri daljši uporabi ali pri uporabi večjih odmerkov zdravila Olynth HA ni izključeno delovanje na srce in ožilje ali na živčevje. To lahko vpliva na sposobnost upravljanja vozil in strojev. Upoštevajte tudi, da alkohol še dodatno zmanjša vašo sposobnost za vožnjo.

Kako uporabljati zdravilo Olynth HA
Pri uporabi zdravila Olynth HA natančno upoštevajte navodila. ÄŚe ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Zdravnik mora odmerjanje prilagoditi glede na občutljivost posameznika in glede na klinični učinek. Ne prekoračite priporočenih odmerkov in časa trajanja uporabe.
Zdravilo Olynth HA 0,5 mg/ml pršilo za nos, raztopina je namenjeno otrokom, starim od 2 do 6 let.
ÄŚe zdravnik ne predpiše drugače uporabite zdravilo Olynth HA 0,5 mg/ml pri otrocih med 2. in 6. letom starosti do trikrat na dan po 1 vpih v vsako nosnic.
Pri odraslih in šolskih otrocih uporabite zdravilo Olynth HA 1 mg/ml.
Snemite zaščitni pokrovček. Pred prvo uporabo večkrat zaporedoma pritisnite sprožilo pršilnega nastavka, dokler iz šobe ne začne pršeti enakomerno porazdeljena meglica. Pri nadaljnji uporabi bo pršilnik že pripravljen za takojšnjo uporabo. Vtaknite pršilni nastavek v vsako nosnico in enkrat pritisnite. Med vpihavanjem rahlo vdihnite. Držite vsebnik s pršilom v kolikor mogoče navpični legi. Ne pršite vodoravno ali navzdol. Iz higienskih razlogov pršilni nastavek po vsaki uporabi obrišite in namestite zaščitni pokrovček nazaj.

Kako dolgo uporabljate zdravilo Olynth HA
ÄŚe zdravnik ne predpiše drugače, zdravila Olynth HA ne uporabljajte dlje kot 5 dni. Zdravilo lahko ponovno začnete uporabljati šele po večdnevnem premoru. O trajanju uporabe pri otrocih se posvetujte z zdravnikom. Pri kroničnem nahodu lahko zdravilo zaradi nevarnosti krčenja nosne sluznice uporabljate samo pod zdravniškim nadzorom.

Pred uporabo pazljivo preberite navodilo in se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Hranite nedosegljivo otrokom!

Več informacij
Proizvajalec MC NEIL