Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Daleron 500 mg, 20 tablet

3,39 €
Ali

Daleron 500 mg,  20 tablet

Podrobnosti

Tablete Daleron so primerne za lajšanje blage do zmerne bolečine, posebej pri bolnikih z želodčnimi težavami, pri prehladnih in gripoznih obolenjih, za zniževanje povišane telesne temperature, ki spremlja različne bakterijske in virusne infekcije.

Sestava
1 tableta vsebuje 500 mg paracetamola.
Pomožne snovi: koruzni škrob, povidon, smukec, koloidni silikagel, magnezijev stearat, formaldehid kazein, kalijev sorbat.

Kako zdravilo deluje
Tablete Daleron vsebujejo paracetamol, ki zavira sintezo prostaglandinov v centralnem živčnem sistemu ter tako znižuje povišano telesno temperaturo in blaži bolečino. Njegovo protibolečinsko (analgetično) in protivročinsko (antipiretično) delovanje je v primerjavi z acetilsalicilno kislino enako, protivnetno (antiflogistično) pa šibkejše. Paracetamol ne draži želodčne sluznice, zato je primeren tudi za bolnike z želodčnimi težavami in rano na želodcu ali dvanajstniku. Primeren je tudi za bolnike, ki so preobčutljivi za acetilsalicilno kislino.

Kdaj zdravilo uporabljamo
Tablete Daleron so primerne za:
• lajšanje blage do zmerne bolečine (glavobol, zobobol, bolečine ob menstruaciji, mišične in revmatične bolečine), posebej pri bolnikih z želodčnimi težavami;
• blažitev bolečine po poškodbah, zdravniških in zobozdravniških posegih;
• blažitev bolečine v mišicah in sklepih pri prehladnih in gripoznih obolenjih;
• zniževanje povišane telesne temperature, ki spremlja različne bakterijske in virusne infekcije.

Pred uporabo upoštevajte
Tablet Daleron ne smete jemati hkrati z drugimi zdravili, ki vsebujejo paracetamol. Osebe z blagim do zmerno zmanjšanim delovanjem ledvic in jeter smejo jemati tablete Daleron le pod zdravnikovim nadzorom.
Priporočenih odmerkov ne smete prekoračiti. Če jemljete paracetamol, ne smete piti alkohola.
Tablet Daleron ne jemljite dalj časa (več kot 5 dni) brez posveta z zdravnikom. Če se stanje ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.
Previdnost pri uporabi je potrebna pri oslabelih in izčrpanih osebah ter pri alkoholikih. Zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 6 let, ker vsebuje prevelike odmerke paracetamola.

Kako zdravilo odmeriti in uporabiti
Odrasli in otroci, starejši od 12 let, vzamejo 1 do 2 tableti največ 4-krat na dan. Presledek med posameznimi odmerki mora biti vsaj 4 ure. V 24 urah smete vzeti največ 8 tablet.
Otroci, stari 6 do 12 let, vzamejo 1/2 tablete do 1 tableto največ 4-krat na dan s presledki najmanj 4 ure. Največji dnevni odmerek je 4 tablete.

Dodatne informacije

Proizvajalec KRKA