Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Fluimukan 200mg, 20 praškov z okusom pomaranče

Cena: 8,35 €

Spletna cena: 7,93 €

Ali

Fluimukan 200mg, 20 praškov z okusom pomaranče

Podrobnosti

Kaj je zdravilo Fluimukan
Zdravilo Fluimukan 200 mg zrnca za peroralno raztopino je namenjeno odraslim, mladostnikom in otrokom, starim več kot 6 let. Za otroke, stare manj kot 6 let, je primerno zdravilo Fluimukan 100 mg zrnca za peroralno raztopino. Zdravilo Fluimukan vsebuje acetilcistein, ki zmanjša viskoznost bronhialnega izločka, olajša izkašljevanje, ublaži oteženo dihanje in zmanjša jakost kašlja. Pri kroničnih boleznih pljuč in bronhijev količino sluzi najprej zveča, nato pa zavre njeno nastajanje. Zdravilo

Za kaj zdravilo uporabljamo
Fluimukan 200 mg zrnca za peroralno raztopino lahko uporabljate pri: akutnih in kroničnih boleznih pljuč in bronhijev, ki jih spremlja zvečano izločanje goste sluzi v dihalih, izkašljevanje pa je oteženo.
Priporočljiva uporaba pri:
    * prehladu, ko je tvorba sluzi v dihalih zvečana in je izkašljevanje oteženo
    * oteženem dihanju zaradi zasluzenosti dihal.
Z zrnci pripravimo napitek prijetnega okusa in tako zaužijemo potrebno tekočino za mehčanje sluzi.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Fluimukan
Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Fluimukan,
• če ste astmatiki; če se pojavi oteženo dihanje zaradi krča sapnic (bronhospazem), je treba zdravljenje takoj ustaviti
• če imate aktivno peptično razjedo
• če ste starejši bolnik z respiracijsko insuficienco in oslabljenim refleksom kašlja; upoštevajte, da zdravilo lahko povzroči čezmerno izločanje bronhialne sluzi in poslabšanje bolezni
• če imate intoleranco za nekatere sladkorje ali ste sladkorni bolnik.
 
Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Uporabo zdravila Fluimukan med nosečnostjo in dojenjem odsvetujemo.
 
Kako zdravilo uporabljati
Odrasli in mladostniki, stari nad 14 let, vzemite trikrat na dan po eno vrečko zrnc z 200 mg acetilcisteina. Na dan smete vzeti največ tri vrečke zrnc.
Otrokom, starim 6 do 14 let, dajte dvakrat na dan po eno vrečko zrnc z 200 mg acetilcisteina. Na dan jim smete dati največ dve vrečki.
Zrnca raztopite v pol kozarča vode ali čaja in popijte vso raztopino. Med zdravljenjem z zdravilom Fluimukan pijte veliko tekočine. Priporočamo tudi vlažne inhalačije. 
Če se vam zdravstveno stanje po enem tednu jemanja zdravila Fluimukan ne izboljša ali se čelo poslabša, morate obiskati zdravnika. O daljšem jemanju zdravila mora odločiti zdravnik.

 

Pred uporabo preberite priloženo navodilo!
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Dodatne informacije

Proizvajalec LEK