Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Atrogel gel, 100 ml

10,40 €
Ali

Atrogel gel, 100 ml

Podrobnosti

Atrogel je zdravilo, narejeno iz svežih cvetov arnike, ki deluje protivnetno. Zmanjšuje bolečine in okorelost sklepov ter izboljšuje njihovo gibljivost. Namenjeno je zunanji uporabi za podporno zdravljenje revmatičnih bolezni, kot je osteoartritis, artroza, revmatoidni artritis. Zdravilo lahko uporabljamo zunanje tudi kot pomoč pri stanjih, ki jih spremljajo bolečine v sklepih in mišicah. Na mestu, kamor ga nanesemo, ne povzroča lokalnega segrevanja.

Atrogel lahko uporabljamo za zdravljenje naslednjih pojavov:
    * artritis
    * revma
    * vnetje sklepov različnih oblik
    * osteoartritis
    * revmatoidni artritis
    * artroza
    * bolečine v križu oz. hrbtu
    * športne poškodbe (zvini, izpahi, vnetje mišic, otrpelost)
    * pomoč pri stanjih, ki jih spremljajo bolečine v sklepih in mišicah

Cvetovi arnike vsebujejo terpenoide, flavonoide, netoksične pirolizinske alkaloide, kofeinsko kislino in derivate, kumarine, maščobne kisline, eterično olje in druge sestavine. Za izolirane učinkovine cvetov arnike, predvsem seskviterpenske laktone, so ugotovili, da delujejo protivnetno (helenalin).
Posebnost zdravila Atrogel je ta, da je narejeno iz svežih cvetov arnike in ne iz posušenih, prav tako tudi ne iz drugih delov rastline. Cvetovi so nabrani, prebrani in predelani v gel v 24 urah po obiranju. Vsi poškodovani, uveli ali kakorkoli nepopolni cvetovi se ne uporabijo za izdelavo Atrogela.

Dodatne informacije

Proizvajalec BIOFORCE