Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Iberogast peroralne kapljice, raztopina 20 ml

Cena: 9,08 €

Spletna cena: 8,63 €

Ali

Iberogast peroralne kapljice, raztopina 20 ml

Podrobnosti


Iberogast - hiter, učinkovit, rastlinskega izvora
Iberogast je naravno zdravilo rastlinskega izvora v obliki peroralnih kapljic, ki se uporablja pri zdravljenju akutnih in kroničnih funkcionalnih prebavnih motenj in sindroma razdražljivega črevesa. Uporabljamo ga tudi kot dodatno zdravljenje pri vnetju želodčne sluznice, pri razjedi na želodcu ali dvanajstniku. Deluje hitro, saj kapljice v primerjavi s tabletami ne potrebujejo dodatnega časa za razpadanje. Prvi učinki so občutni že 10-15 min po zaužitju zdravila.

Kako pomaga Iberogast
Iberogast ima nekaj ključnih področij delovanja:
Zmanjšuje izločanje kisline in povečuje izločanje varovalne sluzi v želodcu. Težave se kažejo kot zgaga, kislo spahovanje in bolečine v želodcu.
Pomembno vpliva na pravilno raztezanje in krčenje želodca in črevesja. Nepravilno raztezanje se kaže kot občutek polnosti, napihnjenosti in bolečine v želodcu.
Zmanjša preobčutljivost želodca in črevesja za bolečine in dražljaje. Preobčutljivost se pojavlja kot občutek polnosti in napihnjenosti ter bolečine v želodcu.
Lajša težave sindroma razdražljivega črevesa. Težave se pojavijo kot bolečine v želodcu, ki ob opravljanju velike potrebe (defekaciji) izginejo, zaprtje, driska ali oboje izmenjujoče, občutek nepopolno opravljene velike potrebe, pogosto, večkrat dnevno opravljanje velike potrebe in napihnjenost.

Ker ima dokazane tudi protivnetne učinke, ga lahko uporabimo kot dodatno terapijo pri gastritisu, želodčnih razjedah in razjedah dvanajstnika.

Iberogast vsebuje ekstrakte devetih različnih zdravilnih rastlin: obrečni grenik (Iberis amara), zdravilni gozdni koren (Angelica archangelica), pravo kamilico (Matricaria chamomilla), navadno kumino (Carum carvi), pegasti badelj (Silybum marianum), navadno meliso (Melissa officinalis), poprovo meto (Mentha x piperita), krvavi mleček (Chelidonium majus), golostebelni sladki koren (Glycyrrhiza glabra). Je zdravilo s hitrim učinkom, izdelano pod strogo nadzorovanimi pogoji.

Odmerjanje in način uporabe
Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let:

Dodatne informacije

Proizvajalec STEI