Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Your shopping cart is empty

Tantum verde pršilo, 30ml

Cena: 8,01 €

Spletna cena: 7,61 €

Ali

Tantum verde pršilo, 30ml

Podrobnosti

Zdravilo Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina sodi med zdravila, ki se uporabljajo za lokalno zdravljenje v ustni votlini. Vsebuje zdravilno učinkovino benzidamin (v obliki benzidaminnijevega klorida), ki lajša bolečine in otekline pri vnetju ter na mestu delovanja povzroči zmerno, začasno neobčutljivost za bolečino.
Zdravilo Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina se lahko uporablja:
- brez predhodnega posveta z zdravnikom za lajšanje bolečine in oteklin pri vnetju v ustni votlini in žrelu, ki nastanejo na primer zaradi okužb in stanj po operaciji;
- po nasvetu in navodilu zdravnika za lajšanje bolečine in oteklin pri vnetju v ustni votlini in žrelu, ki so posledica radioterapije (t.i. radiomukozitis).

Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina
- če imate ali ste kdaj imeli bronhialno astmo. Uporaba zdravila Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina pri bolnikih z bronhialno astmo lahko izzove krčenje gladkih mišic bronhijev (bronhospazem);
- če imate okvaro jeter, okvaro ledvic ali če ste starejši, se pred uporabo zdravila Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina posvetujte s svojim zdravnikom.
Pri nekaterih bolnikih lahko hude bolezni povzročijo ustne/žrelne razjede (ulceracije). Če se
ti simptomi ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom ali zobozdravnikom.

Kako jemati Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina
Zdravilo Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina je namenjeno za uporabo v ustih (oralno uporabo). Uporablja se za razprševanje v ustni votlini oz. žrelu. Navodila za pravilno uporabo so navedena spodaj.
Zdravilo Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina lahko uporabite 2- do 6-krat na dan (vsake 1,5 do 3 ure).
Običajen odmerek za odrasle je 4 do 8 razprškov 2- do 6-krat na dan.
Običajen odmerek za otroke, stare od 6 do 12 let, je 4 razprške 2 -do 6-krat na dan.
Običajen odmerek za otroke, mlajše od 6 let, je 1 razpršek na 4 kg telesne mase do največ 4 razprški 2- do 6-krat na dan.
Otroci morajo zdravilo jemati pod nadzorom odraslih.
Pri starejših bolnikih, bolnikih z jetrno okvaro in bolnikih ledvično okvaro svetujemo uporabo zdravila Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina pod nadzorom zdravnika.
Če se težave v 7 dneh ne izboljšajo, se posvetujte s svojim zdravnikom.
Natančno navodilo za pravilno uporabo zdravila Tantum Verde 1,5 mg/ml oralno pršilo, raztopina je v priloženem dokumentu.

Dodatne informacije

Proizvajalec CSC PHARMA