Sinupret peroralne kapljice (100ml)

Sinupret peroralne kapljice (100ml)

Blephaclean, 20 sterilnih krpic za nego vek

Blephaclean, 20 sterilnih krpic za nego vek

Sinupret Exera, 20 obloženih tablet

9,86 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
146971

Kaj je zdravilo Sinupret exera in za kaj ga uporabljamo?

 
Sinupret exera je zdravilo rastlinskega izvora za zdravljenje akutnega nezapletenega vnetja obnosnih votlin pri odraslih. Izvlečki zdravilnih rastlin v zdravilu Sinupret exera zmanjšajo vnetje in oteklino sluznice nosu in obnosnih votlin ter razredčijo gosto zastajajočo sluz v obnosnih votlinah. Tako se ponovno vzpostavi dihanje na nos ter omogoči dobra drenaža sinusnih votlin in s tem izločanje sluzi. Zmanjša se občutek tiščanja v glavi in spremljajoči glavobol kmalu preneha. Zdravilo Sinupret exera pomaga pri regeneraciji sluznice. Uporabljate ga lahko kot samostojno zdravilo pri akutnem nahodu, ki ga spremlja občutek pritiska v predelu sinusnih votlin, ali kot spremljevalno zdravilo pri zdravljenju zgornjih dihalnih poti, tudi ko že jemljete antibiotike ali druga protivnetna zdravila.

Tablete Sinupret exera vsebujejo 4-kratno količino rastlinskih snovi v primerjavi z zdravilom Sinupret BNO in 8-kratno količino v primerjavi z običajnimi tabletami Sinupret. Namenjene so uporabi pri nahodu (rinitis), zamašenem nosu in vnetih sinusih (sinuzitis oz. rinosinuzitis) oziroma za preprečitev zamašitve, ko nam prične teči redek izcedek iz nosu.

Zdravila ne uporabljajte
Če ste alergični na zdravilne učinkovine ali katerokoli sestavino zdravila. Zdravila ne smete uporabljati, če imate ali ste imeli peptično razjedo.

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila
Pri vnetju sinusov s povišano telesno temperaturo je potreben posvet z zdravnikom. Če simptomi trajajo več kot 7-14 dni, če se stanje poslabša ali ponavlja periodično in/ali če se pridružijo povišana telesna temperatura, krvavitev iz nosu, hude bolečine, gnojni izcedek iz nosu, motnje vida, asimetrična otrplost osrednjega dela obraza ali oči, se posvetujte z zdravnikom. Z zdravnikm ali farmacevtom se posvetujte tudi v primeru znanega gastritisa in pri občutljivem želodcu. Zdravilo Sinupret exera jemljite po obrokih s kozarcem vode.

Uporabe pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let, ne priporočamo.

Zdravilo Sinupret exera ima lahko manjši vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji pri bolnikih, pri katerih je možni neželeni učinek vrtoglavica.

Hrana in pijača nimata vpliva na zdravilo Sinupret exera. 

Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte z zdravnikom.

Opomba za diabetike: ena obložena tableta vsebuje v povprečju 0,3 g prebavljivih ogljikovih hidratov.

Jemanje drugih zdravil

Medsebojno delovanje z drugimi zdravili ni znano, niti niso znane druge oblike interakcij. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Nosečnost in dojenje 

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči, ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zaradi pomanjkanja podatkov o varnosti zdravila uporabo med nosečnostjo in dojenjem odsvetujemo.

Odmerjanje zdravila

V primerjavi z običajnimi tabletami Sinupret je za tablete Sinupret exera značilno enostavnejše odmerjanje. Odrasli nad 18 let: 3x dnevno po 1 tableto.

Način uporabe zdravila

Zdravilo Sinupret exera zaužijte z nekaj tekočine (npr. s kozarcem vode) brez žvečenja 3-krat dnevno 1 tableto (zjutraj, opoldne in zvečer). Če imate občutljiv želodec, zdravilo Sinupret exera po možnosti jemljite po obrokih.

Če vam zdravnik ni predpisal drugače, jemljite zdravilo 7–14 dni. Če v tem času ne pride do izboljšanja ali se simptomi po preteku tega časa nadaljujejo, se posvetujte z zdravnikom.

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom:

BIONORICA SE, 92308 Neumarkt, Nemčija

V Sloveniji zastopa:

Farmedica d.o.o., Leskovškova cesta 12, 1000 Ljubljana

Več informacij
Proizvajalec BION