Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Your shopping cart is empty

Panadol extra, 12 filmsko obloženih tablet

Cena: 5,47 €

Spletna cena: 5,20 €

Ali

Panadol extra, 12 filmsko obloženih tablet

Podrobnosti

Sestava
1 filmsko obložena tableta vsebuje 500 mg paracetamola in 65 mg kofeina.
Pomožne snovi: želatiniran škrob, koruzni škrob, povidon, kalijev sorbat, smukec, stearinska kislina, premrežen natrijev karmelozat, prečiščena voda, metilhidroksipropilceluloza in triacetin. Tablete so potiskane z modrim barvilom 5312 Slue; ki vsebuje barvilo E133.

Kako deluje
Panadol Extra vsebuje kombinacijo dveh učinkovin: paracetamola, ki je analgetik (blaži bolečine) in antipiretik (znižuje povišano telesno temperaturo), in kofeina, ki dodatno lajša bolečine. Panadol Extra ne draži želodca.

Kdaj ga uporabiti
Panadol Extra hitro in učinkovito blaži glavobol, migreno, bolečine v hrbtu, zobobol, revmatske bolečine, bolečine v mišicah in bolečine med menstruacijo. Izboljša počutje med prehladom, gripo in vnetjem grla ter znižuje povišano telesno temperaturo.

Kako jemati Pnadol extra
Odrasli in otroci, starejši od 12 let: Priporočamo 1-2 tableti vsakih 4-6 ur. Zdravilo smete vzeti najpogosteje na vsake 4 ure. Posamezni odmerek ne sme biti večji kot 2 tableti. Največji dnevni odmerek je 8 tablet.
Otrokom, starim manj kot 12 let, ne priporočamo Panadola Extra.
Upoštevajte predpisani odmerek.

Ukrepi v primeru prekomernega odmerjanja
ÄŚe ste zaužili večji odmerek, kot je predpisano, takoj poiščite zdravniško pomoč (tudi takrat, ko se ne počutite slabo).

Kdaj zdravila ne smete uporabiti
Tablet Panadol Extra ne smete jemati sočasno z drugimi zdravili, ki vsebujejo paracetamol. Prav tako jih ne smete jemati, če ste preobčutfjivi na paracetamol, kofein ali druge sestavine tega zdravila.

Kaj morate vedeti, preden vzamete Panadol extra
ÄŚe imate hudo ledvično ali jetrno bolezen, se morate o primernosti jemanja tablet Panadol Extra posvetovati z zdravnikom.
Upoštevajte predpisani odmerek.
ÄŚe simptomi ne izginejo, se morate posvetovati z zdravnikom.
- če jemljete druga zdravila
O primernosti jemanja tablet Panadol Extra se morate posvetovati z zdravnikom, če jemljete metoklopramid, domperidon (za lajšanje slabosti in bruhanja) ali holestiramin (za zniževanje ravni holesterola v krvi). ÄŚe jemljete antikoagulante (zdravila proti strjevanju krvi), hkrati pa potrebujete tudi sredstvo za lajšanje bolečin, lahko občasno vzamete tudi paracetamol.

Nosečnost in dojenje
Nosečnice se morajo o uporabi Panadola Extra posvetovati z zdravnikom.

Možni neželeni učinki
Stranski učinki, ki jih povzroča paracetamol, so redki. Pojavijo se lahko alergijske reakcije, na primer kožni izpuščaji.
Uživanje velikih količin kave in čaja v času jemanja Panadola Extra lahko povzroči razdražljivost in napetost.
ÄŚe opazite kakršnekoli neobičajne učinke, prenehajte jemati zdravilo in se posvetujte z zdravnikom.

Dodatne informacije

Proizvajalec GLAXOSMITHKLINE