Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Isla Medic Hydro pastile, 20 pastil

5,45 €
Ali

Isla Medic Hydro pastile, 20 pastil

Podrobnosti

Pastile Isla® Medic hydro+ cherry se uporabljajo za lajšanje značilnih težav v grlu. Pastile imajo dober okus z blago aromo češnje in mentola.

 Kako delujejo:

Vsebujejo hidrogel s hialuronsko kislino in izvleček islandskega lišaja. Preko vzdraženega grla hitro sprostijo sloj učinkovin, ki vneto sluznico grla zaščiti, vlaži in umirja.

Pastile Isla® Medic zato umirjajo izrazitejše simptome pri vnetjih grla in ustne sluznice, kot so draženje h kašlju, pohrkovanje in hripavost. Primerne so tudi za vlaženje suhih ust, s tem povezanim občutkom bolečega oz. pekočega grla in pri razdraženih glasilkah oz. intenzivnejši rabi glasu (pevci, govorniki).

Odmerjanje:

Odrasli in otroci, starejši od 6 let, po potrebi do 6-krat dnevno počasi raztopite v ustih po 1 pastilo. Pastile lahko uporabljate tudi dolgotrajno ali občasno. Če se vaše težave poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Napotek za diabetike: 1 pastila vsebuje 1,05 g sladkornih nadomestkov, kar ustreza 0,09 BU (krušnim enotam)

KOMU SO NAMENJENE

·         odraslim in otrokom od 6. leta starosti dalje

Posebne skupine:

·         nosečnice in doječe matere – ni razlogov, ki bi preprečevali uporabo v tem obdobju

·         diabetiki

Sestava:

Vodni ekstrakt islandskega lišaja (0,4-0,8 : 1), karbomer, ksantanski gumi in natrijev hialuronat. Druge sestavine: arabski gumi, sorbitol, maltitol, brezvodna citronska kislina, kalijev acesulfamat, levomentol, arome, rastlinsko barvilo (ekstrakt korenja in črnega ribeza), srednjeverižni trigliceridi, prečiščena voda.

Sladkorna nadomestka v 1 pastili: 0,11 g sorbitola in 0,94 g maltitola, kar ustreza 0,09 BU (krušnim enotam).

 

Celotno navodilo za uporabo dostopno na: http://www.farmedica.si/files/PIL%20-%20isla%20med%20Kirsche%20SI%20PB1694000%20web.pdf

 

Proizvajalec: Engelhard Arzneimittel, Nemčija

Zastopnik za Slovenijo: Farmedica d.o.o.

Dodatne informacije

Proizvajalec ENGELHARD