Valens Super cink ustno pršilo, 25 ml

Valens Super cink ustno pršilo, 25 ml

Vitamin D3 naravnega izvora z odlično absorpcijo

Valens D 2000 ustno pršilo, 25 ml

Valens B12 ustno pršilo, 25 ml

Ustno pršilo z odličnim okusom češnje, ki vsebuje aktivno obliko vitamina B12 – metilkobalamin. Ustvarjen tudi za vegane, ki s prehrano ne dobijo dovolj vitamina B12.

Okus: češnja
Pakiranje:
 25 ml
Priporočen dnevni odmerek: 1 razpršek
Za 125 dni.

Redna cena 11,69 € Akcijska cena 11,11 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
498808

Valens B12 je prehransko dopolnilo v priročni obliki ustnega pršila z odličnim okusom češnje. Vloga vitamina B12 je zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti, normalno delovanje živčnega sistema in tvorjenje rdečih krvnih teles. Valens B12 je še posebej primeren za vegetarijance in vegane, ki s prehrano ne dobijo dovolj vitamina B12. Izdelek v enem razpršku vsebuje 250 μg aktivne oblike vitamina B12 – metilkobalamina.

Kdo potrebuje vitamin B12?

Vitamini skupine B, med njimi tudi vitamin B12, so za naše telo zelo pomembni vitamini, saj igrajo pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja. Pomanjkanje vitamina B12 je dokaj pogost pojav, vodi pa lahko v izčrpanost, utrujenost in splošno pomanjkanje energije, povzroči pa lahko tudi slabokrvnost ali anemijo. Ker vitamina B12 naše telo ne proizvaja samo, je treba paziti na zadosten vnos s hrano ali prehranskimi dopolnili.

Vitamin B12 lahko dobimo izključno s hrano živalskega izvora in fermentiranimi živili. Pomanjkanje je zato še posebej pogosto pri vegetarijancih in veganih, ki zato morajo vitamin B12 dodajati s pomočjo prehranskih dopolnil. Pomanjkanju pa so podvrženi tudi starejši, za katere velja, da imajo oslabljeno absorpcijo v prebavnem traktu. Valens B12 zato vsebuje metilkobalamin, naravno aktivno obliko vitamina B12. Ta velja za najbolj aktivno in telesu najbolj dostopno obliko vitamina B12, ki se hitreje in bolj učinkovito absorbira. 

Sestavine

Aktivne sestavine v 1 razpršku (0,2 ml): vitamin B12: 250 µg (10000 % PDV*). *PDV- priporočen dnevni vnos

Sestavine: voda, sredstvi za zgostitev: ksilitol (25 %) in ksantan gumi, naravna aroma češnje, kislina: citronska kislina, konzervans: kalijev sorbat, vitamin B12 (metilkobalamin). 

Valens B12 ne vsebuje sladkorja, glutena, želatine, umetnih barvil in arom. Primeren je tudi za vegetarijance in vegane.Vsebuje ksilitol, ki se naravno nahaja tudi v nekaterih vrstah sadja.

Uporaba in odmerjanje

Navodila za uporabo: Pred uporabo dobro pretresite. Ob prvi uporabi 3-krat pritisnite na pršilko, da bo začela delovati. Vsebino odmerite neposredno v usta. Priporočen dnevni odmerek za odrasle je 1 razpršek. V primeru povečanih potreb lahko odmerek ponovite do 4-krat dnevno. Po uporabi pršilko obrišite.

Za optimalen učinek usmerite razrpšek pod jezik ali na notranjo stran ličnice. 

Shranjevanje: Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 3 mesecih po odprtju.

Varnost: Vitamini skupine B so topni v vodi, zato njihov morebitni presežek telo izloči samo. Uporaba ustnega pršila Valens B12 je v priporočenih dnevnih odmerkih popolnoma varna. 

Opozorilo: Ne pozabite na pomembnost raznolike prehrane in zdravega načina življenja. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

Več informacij
Proizvajalec VALENS