Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Urgo filmogel za afte

9,89 €
Ali

Kratek opis

Urgo filmogel za afte je tekoči zaščitni gel, ki prek afte ali razjede na ustni sluznici ustvari vodoodporno in fleksibilno filmsko plast, obstojno do štiri ure.


6 ml

Urgo filmogel za afte

Podrobnosti

Urgo filmogel za afte - inovativna rešitev za ustno sluznico:

  • hitro ublaži bolečino
  • skrajša čas celjenja
  • učinkovito zaščiti afto ali ustno razjedo na ustni sluznici
  • tvori nepropustno in obstojno filmsko plast

Da bo afta zaščitena v trenutkih, ko je to najbolj potrebno, Urgo filmogel nanesite pred obroki.


Navodila za uporabo Urgo filmogela za afte


S plastično lopatico zajemite primerno količino filmogela in ga razmažite prek celotne površine afte ali ustne razjede. Počakajte 10 sekund, da se posuši. Nastala bo vodoodporna filmska plast, ki obstane na afti do 4 ure. S praktično lopatko je mogoč preprost nanos tudi na težje dostopne dele.

Gel porabite v šestih mesecih po odprtju stekleničke.

Kaj so afte?

Afta je površinska rana na ustni sluznici. Ponavadi je bele, včasih rumene barve, obkrožena s svetlo rdeče obarvano sluznico in je zelo boleča. Majhne afte se zacelijo same od sebe v približno 10 dneh, ves ta čas so izjemno boleče, še posebej med obroki.

URGO filmogel za afte je tekoči gel, ki ob nanosu v ustno votlino ustvari tanko zaščitno filmsko plast, ki:

- varuje rano pred zunanjimi vplivi (hrano, zobnimi protezami, ipd.)

- blaži bolečino

- pospešuje celjenje

Indikacije:

Medicinski pripomoček za oskrbo aft (1 do 2 afti premera, manj kot 1cm) in manjših ustnih razjed.

Navodila za uporabo:

• Povlecite lopatico iz stekleničke, pri tem pa z eno stranjo obrišite odvečni gel ob rob stekleničke. Z drugo stranjo lopatice potegnite čez prizadeto mesto, da razmažete gel čez celotno površino afte ali ustne razjede.

• Počakajte 10 sekund, da se posuši, nato zaprite usta: nastala bo vidna filmska plast, obstojna do 4 ure. Če afta ni povsem pokrita, postopek ponovite.

• Urgo filmogel za afte nanesite na prizadeto mesto po potrebi do 4-krat na dan, najbolje pred obrokom, dokler se razjeda popolnoma ne zaceli (3 do 5 dni). Dokler je filmska obloga vidna, novo nanašanje ni potrebno.

• Zaradi vsebnosti alkohola v filmogelu se plastična lopatica ob vsakem stiku s stekleničko dezinficira.

• Gel porabite v roku šestih mesecev po odprtju stekleničke.

Sestavine: Derivat celuloze, mineralna kislina, karboksilne kisline, alkohol, voda, aroma.

Kontraindikacije: Ne uporabljajte v primeru večjih (premera več kot 1 cm) ali herpesu podobnih ustnih razjed (predel z večjim številom drobnih ustnih razjed), ki jih mora pregledati zdravnik. Ne nanašajte na okužene rane, opekline ali globoke rane (krvaveče razjede). Izdelka ne uporabljajte, če ste alergični na derivate salicilne kisline.

Previdnosti ukrepi in opozorila: Izdelek nanašajte samo na sluznico ustne votline. Uporaba izdelka lahko povzroči prehoden neprijeten občutek v ustni votlini ali rahlo ščemenje. Ne uporabljajte pri otrocih, mlajših od 6 let. Filmska plast se odlušči sama. Ne poskušajte je odluščiti na silo. Če po petdnevni uporabi izdelka ne pride do izboljšanja, se posvetujte z zdravnikom. Shranjujte nedosegljivo otrokom!

Shranjevanje: Ne uporabljajte po datumu izteka roka uporabnosti, navedenem na embalaži. Po uporabi stekleničko tesno zaprite. Shranjujte ločeno od virov toplote. Shranjujte ločeno od virov vžiga – ob nanašanju ne kadite.

Klinična študija učinkovitosti Urgo filmogela za afte

http://www.urgo.si/fileadmin/medis/urgo.si/pdf/Klinicna_studija_afte_anglesko.pdf

Dodatne informacije

Proizvajalec URGO