Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Systane, vlažilne kapljice za oči

11,10 €
Ali

Systane, vlažilne kapljice za oči

Podrobnosti


Vsebnost
Systane vlažilne kapljice za oko je sterilna raztopina, ki vsebuje polietilenglikol 400, propilenglikol, hidroksipropil guar, borovo kislino, kalcijev klorid, magnezijev klorid, kalijev klorid, natrijev klorid, cinkov klorid in polyqua (polidronijev klorid) 0,001 %.

Uporaba
Systane vlažilne kapljice za oko je raztopina z blažilnim delovanjem, ki vlaži površino očesa za hitro in dolgotrajno lajšanje občutka suhosti, draženja, pečenja, zbadanja, hrapavosti ali tujka v očesu zaradi dejavnikov okolja kot so prah, dim, ozon, UV žarki, suha vročina (radiatorji ali savna), prezračevalne naprave, veter, prepih, kozmetična sredstva ali manjša pogostnost mežikanja zaradi daljšega gledanja televizije ali zbranega dela pred računalniškim zaslonom.

Kontraindikacije
Teh kapljic ne smejo uporabljati osebe, ki so alergične na katerokoli sestavino zdravila SYSTANE vlažilne kapljice za oko.

Navodila
Systane vlažilne kapljice za oko se lahko uporabljajo ves dan, po potrebi. Vkapajte kapljice v oko in pomežiknite z očmi.

Opozorila
Nujno je, da upoštevate navodila svojega oftalmologa in vsa navodila na nalepkah za pravilno uporabo tega izdelka. ÄŚe imate stalno neprijeten občutek v očesu, prekomerno solzenje, spremembe vida ali pordelost očesa, se posvetujte s svojim oftalmologom, saj bi vaše težave lahko postale resnejše.

Previdnostni ukrepi
- Kontaminacijo preprečite tako, da se s kapalko nikoli ne dotaknete nobene površine.
- Po uporabi plastenko spet zaprite s pokrovčkom.
- Shranjujte pri sobni temperaturi.
- Ko ni v uporabi, mora biti plastenka tesno zaprta.
- Uporabite pred datumom izteka roka uporabnosti, ki je označen na izdelku.
- šest mesecev po prvem odpiranju zavrzite morebitno preostalo raztopino.
- Kapljice shranjujte nedosegljivo otrokom.

Pred uporabo preberite priloženo navodilo! Po potrebi se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Dodatne informacije

Proizvajalec LCO