Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Quvital Q10 kapsule 50 mg

18,95 €
Ali

Quvital Q10 kapsule 50 mg

Podrobnosti

Quvital® Q10 – Patentirana vodotopna oblika koencima Q10 naravnega izvora, ki se dobro absorbira

Izdelki Quvital® vsebujejo aktivno vodotopno obliko koencima Q10 naravnega izvora. Znanstvene raziskave so pokazale, da ima uporabljena patentirana oblika koencima Q10 povečano biološko uporabnost, kar pomeni, da se absorbira lažje od koencima Q10 v kristalinični obliki ali v oljnih kapsulah. Koencim Q10 je naravna snov, prisotna v vseh človeških celicah. Največ Q10 se nahaja v zelo aktivnih organih, predvsem srcu, ledvicah in jetrih. V telo ga deloma vnesemo s prehrano, večinoma pa ga organizem tvori sam. Izjemna absorpcija Koencim Q10 je v osnovi topen v maščobah, kar pomeni, da ga naše telo zelo težko »uporabi«. Znanstveniki so ta problem rešili z razvojem posebne vodotopne oblike Q10, ki omogoča boljšo absorpcijo in s tem bistveno večjo učinkovitost Q10 v telesu. Izdelki Quvital® Q10 vsebujejo posebno vodotopno obliko koencima Q10, patentirano inovacijo Kemijskega inštituta iz Ljubljane, ki je omogočila razvoj prehranskih dopolnil s Q10 na vodni osnovi.

Linija Quvital® ponuja najširši izbor izdelkov s Q10 za različne potrebe in okuse. Poleg kapsul sta namreč na voljo tudi Quvital® Q10 Forte v tekoči obliki in pa ustno pršilo z okusom peperminta. Riboflavin in tiamin Quvital® kapsule poleg koencima Q10 vsebujejo tudi riboflavin (vitamin B2), ki s svojim antioksidativnim delovanjem podpira zaščito celic pred oksidativnim stresom, ter tiamin (vitamin B1), ki ima vlogo pri delovanju srca. Oba sodelujeta v energetskih procesih v telesu in tako prispevata k sproščanju energije pri presnovi, riboflavin pa prispeva tudi k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Prednosti izdelkov Quvital® Q10

  • patentirana vodotopna oblika koencima Q10
  • dokazana povečana biorazpoložljivost
  • edini Q10 na tržišču tekoči obliki in v ustnem pršilu ne vsebujejo sestavin živalskega izvora
  • primerni za vegetarijance in vegane
  • izdelki niso testirani na živalih
  • slovenska kakovost Slovenska kakovost in garancija proizvajalca

 

Podjetje Valens ima več kot 10-letno tradicijo. Proizvodni prostori se nahajajo v Šenčurju pri Kranju. Pri proizvodnji se zgledujemo po standardih dobre proizvodne prakse (GMP), kar pomeni, da vsako serijo sprostimo na trg šele, ko zanjo potrdimo varnost za končnega uporabnika in deklarirano vsebnost učinkovine.

Dodatne informacije

Proizvajalec VALENS