Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Spersallerg, kapljice za oči 10 ml

6,16 €
Ali

Spersallerg, kapljice za oči 10 ml

Podrobnosti

Antazolinum, Tetryzolinum


Zdravilna učinkovina
1 ml raztopine (20 kapljic) vsebuje 0,5 mg antazolinijevega klorida in 0,4 mg tetrizolinijevega klorida.

Kaj je zdravilo Spersallerg in kako deluje
Spersallerg je bistra vodna raztopina, ki se uporablja kot kapljice za oči. Vsebuje dve zdravilni učinkovini, antihistaminik in dekongestiv. Spersallerg se uporablja za ublažitev draženja, pordelosti in/ali srbenja oči, zlasti pri konjunktivitisu zaradi senenega nahoda.

Kaj morate vedeti, preden uporabite zdravilo Spersallerg
Benzalkonijev klorid lahko spremeni barvo mehkih kontaktnih leč. Mehke kontaktne leče med vkapljanjem zdravila ne smejo biti vstavljene. Do ponovne vstavitve mora miniti vsaj 15 minut. Na splošno naj kontaktnih leč ne bi uporabljali, če so oči razdražene.
Če morate hkrati s Spersallergom uporabljati še druga zdravila za oči, se o tem posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, da boste uporabo teh zdravil najprimerneje razporedili.
V primeru kakršnegakoli dodatnega lokalnega zdravljenja mora med uporabo enega in drugega zdravila preteči najmanj 15 minut.

Kdaj ne smete uporabiti zdravila Spersallerg
Zdravila ne smete jemati, če ste preobčutljivi za katerokoli sestavino zdravila.
Če imate suhe oči (zlasti keratoconjunktivitis sicca) ali povečano tveganje za glavkom z ozkim zakotjem, ne smete jemati zdravila. Če jemljete zaviralce rnonoaminooksidaze, ne smete hkrati uporabljati antihistaminikov.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo. Če ste noseči ali načrtujete nosečnost, uporabite Spersallerg samo po zdravnikovem priporočilu. Če dojite, Spersallerga ni priporočljivo uporabljati.
 
Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Če se vam takoj po uporabi zdravila zamegli vid ali postanete zaspani, ne vozite motornih vozil in ne upravljajte s stroji.
 
Kako uporabljati zdravilo Spersallerg
Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Upoštevajte naslednja navodila za odmerjanje
Odrasli in mladostniki
2- do 3-krat dnevno po 1 kapljico do 14 dni.
Otroci (stari več kot 2 leti)
Vkapljajte v oko 1 kapljico 1- do 2-krat na dan.
Spersallerga se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 2 let.
Zdravila Spersallerg se ne sme uporabljati v obdobjih, daljših od 14 dni, ker bi to lahko povzročilo povratno hiperemijo in toksični folikularni konjunktivitis.
Spodnjo veko z eno roko rahlo potegnite navzdol. Nagnite glavo nazaj, z drugo roko primite na glavo obrnjeno kapalno plastenko in jo podržite nad očesom. Kapalno plastenko rahlo stisnite in vkapljajte eno kapljico. Pazite, da se s konico kapalke ne boste dotaknili očesa in okolnih struktur. Priporočljivo je, da po vkapljanju kapljice s konico prsta za 1 do 2 minuti pritisnete na notranji očesni kot. To prepreči, da bi tekočina po solzovodu stekla v nos. Spersallerg kapljice za oko tako ostanejo v očesu in zdravijo draženje.
Če je treba v oko vkapati več različnih zdravil, je treba do aplikacije naslednjega zdravila počakati vsaj 5 minut.

 

Pred uporabo preberite priloženo navodilo!
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Dodatne informacije

Proizvajalec NOVARTIS