Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Sinupret BNO tablete, 20 kos

7,94 €
Ali

Kratek opis

Nove tablete Sinupret® BNO so zdravilo rastlinskega izvora. V primerjavi z običajnimi tabletami Sinupret® zdravilo Sinupret® BNO odlikuje večja jakost tablet, zato je odmerjanje zdravila enostavnejše. V pakiranju po 20 tablet so še posebej primerne za zdravljenje in lajšanje nahoda.

Sinupret BNO tablete, 20 kos

Podrobnosti

Namenjene so uporabi pri nahodu (rinitis), zamašenem nosu in vnetih sinusih (sinuzitis oz. rinosinuzitis) oziroma za preprečitev zamašitve, ko nam prične teči redek izcedek iz nosu.

Zdravilo zmanjša oteklino vnete nosne sluznice, razredči gosto sluzin s tem olajša nahod.. Zmanjša se občutek zamašenega nosu in spremljajoči glavobol kmalu preneha. Tablete Sinupret® BNO obenem pomagajo pri regeneraciji nosne sluznice. Uporabljamo jih lahko kot spremljevalno zdravilo pri protivnetnem zdravljenju zgornjih dihalnih poti, tudi ko že jemljemo antibiotike.

V primerjavi z običajnimi tabletami Sinupret® je za tablete Sinupret® BNO značilno enostavnejše odmerjanje.

Odrasli in otroci nad 12 let                 3x dnevno po 1 tableto

Eno pakiranje zadošča za 6-7 dni zdravljenja, zato je to zdravilo še posebej primerno za zdravljenje nahoda.

 

Uporaba


  • kadar začutimo prve znake nahoda, da preprečimo zamašitev nosu
  • kadar imamo že zamašen nos, zaradi odmašitve, zmanjšanja vnetja in oteklosti sluznice
  • kadar želimo preprečiti pojav vnetja sinusov (sinuzitis)
  • kadar imamo že vnete in zamašene sinuse (akutni sinuzitis) ter čutimo pritisk v glavi, zaradi odmašitve, vzpostavljanja t.i. drenaže in olajšanja simptomov
  • za blaženje simptomov kroničnega vnetja sinusov (kronični sinuzitis)

 

Sestava


Zdravilo vsebuje uprašene zdravilne rastline: rumeni svišč, cvet jegliča s čašico, zel kislice, cvet črnega bezga in zel navadnega sporiša.


Pomembno:

Tablete Sinupret® BNO zaužijemo. S tem sistemsko in hkrati delujejo na celotno sluznico v nosu in sinusih, neodvisno od tega, kako močno so zamašeni. Pri tem ne dražijo nosne sluznice in jih lahko uporabljamo dalj časa.

Delovanje zdravila je dokazano v okviru lastnih kliničnih študij.

Pakiranje


Zdravilo je na voljo v pakiranju po 20 tablet, brez recepta v lekarnah.

Navodilo za uporabo


Prosimo, pred uporabo natančno preberite zdravilu priloženo navodilo. O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Navodilo je brezplačno na voljo tukaj ( PDF datoteka).

Dodatne informacije

Proizvajalec FARMEDICA