Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Your shopping cart is empty

Plivit C, tablete 500 mg

Cena: 4,72 €

Spletna cena: 4,48 €

Ali

Plivit C, tablete 500 mg

Podrobnosti

Ena tableta vsebuje 500 mg askorbinske kisline.
Pomožne snovi so: koruzni škrob, mikrokristalna celuloza, smukec, magnezijev stearat.

Lastnosti in delovanje

Askorbinska kislina (vitamin C) sodeluje pri različnih presnovnih procesih v organizmu in je pomembna zaradi vzdrževanja normalnega delovanja organizma. Askorbinska kislina je nujno potrebna za stvarjanje kolagena in znotrajceličnih sestavin različnih tkiv (kože, kosti, zob, hrustanca, tetiv in endotelija kapilar). Treba jo je vnašati s hrano, ker je človeški organizem ne more stvarjati.

Indikacije
Preventiva in zdravljenje skorbuta in hipovitaminoze C v stanjih, pri katerih je potreba po vitaminu C zvečana (nosečnost in dojenje, zvečani telesni napori, ob kajenju, stres, zvišana telesna temperatura, okužbe, pooperativna stanja, neoplazme, tireotoksikoza, uporaba nekaterih zdravil - npr. barbituratov, primidona in salicilatov, hemodializa, nagnjenost h krvavitvam, rane in opekline, ki se počasi celijo, enolična prehrana, še posebej pozimi in zgodaj spomladi, utrujenost in lenobnost zgodaj spomladi, stroga dieta, v kateri je malo vitamina C).

Medsebojna učinkovanja zdravil
Če uporabljamo askorbinsko kislino sočasno z železom, zveča absorpcijo železa in okrepi njegovo toksičnost v tkivih.
Askorbinska kislina je močan reducent, ki vpliva na rezultate nekaterih laboratorijskih preiskav. Priporočamo prekinitev jemanja askorbinske kisline vsaj 48 ur pred nameravano preiskavo.

Odmerjanje in uporaba
Odmerek za odrasle je 1 do 2 tableti po 500 mg na dan najmanj dva tedna. Tablete je treba zaužiti cele s kozarcem vode.

Dodatne informacije

Proizvajalec PLIVA