Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Pernaton gel, 125 ml

12,96 €
Ali

Pernaton gel, 125 ml

Podrobnosti

Originalni Perna izvleček z visokomolekularnim glikozaminoglikanom (GAG), ki se nahaja v vezivnih tkivih, sklepih in sklepnih hrustancih. Glukozamin je naravna snov, obilno prisotna v človeškem telesu. Kemično je aminosladkor, ki nastane med glukozo in aminokislino glutamin.

V hrustancu ga je običajno veliko in igra pomembno vlogo pri njegovem stanju in elastičnosti. Kot sestavina hrustanca igra ključno vlogo pri delovanju sklepov in njihovem vzdrževanju. Naše telo ga proizvaja le določeno količino. S staranjem se ta sposobnost zmanjša in glukozamin se tako izgublja iz hrustanca. To lahko vodi do sušenja in tanjšanja hrustanca in s tem do nastajanja in napredovanja bolezni.

Funkcija glikozaminoglikanov (GAG) je, da uravnavajo prožnost tkiva, pospešujejo prenos hranilnih snovi oz. odstranjujejo odpadne produkte iz vezivnega tkiva in sosednjih organov in s tem blažijo mehanske obremenitve. Zvišujejo sposobnost obnavljanja vezivnega tkiva. Študije so pokazale, da se elastičnost in čvrstost kože izboljšata in koža postane mehkejša in gladka na dotik. Mentol, ki blaži bolečino, hladi in umirja vzdraženost živcev, občutljivih na bolečino.

Deluje kot blag in neškodljiv površinski anestetik z lokalnim učinkom. Ima tudi močan poživljajoč in osvežujoč učinek. Olja iglavcev in ostala eterična olja, ki pospešujejo prekrvavitev kože. Gel najprej hladi, nato greje z intenzivno prekrvavitvijo kože, je nemasten, se hitro vpija in ima prijeten morski vonj.

Športniki uporabljajo Pernaton gel pred ogrevanjem za blažitev in pospešitev prekrvavitve, po športni aktivnosti pa za hiter počitek in boljšo regeneracijo.

Uporaba
Večkrat dnevno nežno vmasirajte gel na predele zatilja, ramen, hrbta, komolcev, rok, kolen, nog... Samo za zunanjo uporabo. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Mesta, kjer ste uporabili Pernaton gel, ne povijajte z zračno neprepustnimi ovoji. Pazite, da izdelek ne zaide v oči.

Dodatne informacije

Proizvajalec SEMO