Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Your shopping cart is empty

Supradyn Q10, 15 šumečih tablet

Cena: 7,15 €

Spletna cena: 6,79 €

Ali

Supradyn Q10, 15 šumečih tablet

Podrobnosti

Kakšno vlogo ima koencim Q10? 
Koencim Q10 je v maščobi topen kinon. Podoben je vitaminom in je splošno poznan kot ubikunon. Razširjen je v naravi in prisoten v vseh celicah telesa. Njegova najbolj pomembna vloga je pri tvorbi celične energije, ki je temelj delovanja celice oziroma živih bitij. Koencim Q10 je najmočnejši antioksidant, njegova posebnost pa je, da nastaja prav tam, kjer se med pretvorbo hrane v celično energijo tvorijo prosti kisikovi radikali, kar pomembno vpliva na njegovo učinkovitost. 
Vsebnost koencima Q10 v človeškem telesu ocenjujejo na 0,5–1,5 grama. Približno polovica se biosintetizira v telesu preko kompleksnega večstopenjskega procesa, druga polovica pa se vnese s hrano. Ker priporočljiv dnevni vnos za koencim Q10 ni splošno sprejet, je po najboljših ocenah primeren vnos (t.i. Adequate Intake – AI) enak povprečnemu vnosu s hrano, torej 3–5 mg na dan. Temu v prid govori tudi opažanje, da pri takih vnosih s hrano ne pride do znakov pomanjkanja. 

Najboljša možna biorazpoložljivost 
Prednost uživanja koencima Q10 s pripravkom Supradyn Q10 je v dokazani odlični biorazpoložljivosti superiorne oblike koencima Q10, s čimer se poveča absorbcija koencima v celice. To omogoča posebna tehnologija mikroperlic, ki vsebujejo drobno razpršene nano delce koencima Q10, obdane s posebnim zaščitnim vodotopnim ovojem. Ta zagotavlja največjo možno učinkovitost in obstojnost v tabletah. Trenutno je 95 % koencima Q10 za peroralno uporabo na voljo v obliki želatinastih kapsul ali v kristalizirani obliki olja, vendar imata ti obliki kar 50 % slabšo biorazpoložljivost kot je v Supradyn Q10 tabletah. 

Supradyn Q10 je varen prehranski dodatek
Poleg koencima Q10 ima Supradyn Q10 tudi edinstveno kombinacijo vseh nujno potrebnih mikrohranil, ki jih telo izgublja v hitrem in stresnem načinu življenja. Multivitaminski pripravek vsebuje kar 14 vitaminov in provitaminov ter 13 mineralov in elementov v sledeh. 
Supradyn Q10 ima specifično sestavo, ki se ravna po uradno sprejetih priporočilih za dnevni vnos snovi (RDA) in z vrednostmi UL (Tolerable Upper Level of intakes), zato je varen in primeren dodatek prehrani splošne populacije v daljšem časovnem obdobju. Redno jemanje Supradyn Q10 zagotavlja dnevni nivo energije, potrebne za premagovanje vsakodnevnih aktivnosti. 

Komu je Supradyn Q10 namenjen? 
Supradyn Q10 je namenjen vsem, ki čutijo pomanjkanje energije ali živijo stresno in naporno življenje ter bolnikom, ki okrevajo po bolezni. Na voljo je v lekarnah in specializiranih prodajalnah v obliki filmsko obloženih tablet ali kot edini multivitaminski pripravek v obliki šumečih tablet. Priporočeni odmerek je ena tableta dnevno za odrasle in otroke, starejše od 14 let. Uživamo ga lahko vse leto, brez premora.

Dodatne informacije

Proizvajalec BAYER