Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Your shopping cart is empty

VisiClear kapljice za oko, 15 ml

Cena: 8,42 €

Spletna cena: 8,00 €

Ali

VisiClear kapljice za oko, 15 ml

Podrobnosti

Kaj je zdravilo Visiclear
Zdravilo VisiClear vsebuje učinkovino tetrizolinijev klorid, ki preprečuje vnetje očesne veznice in ima učinke, podobne delovanju simpatičnega živčevja. Deluje tako, da zoža žile v očesu in zaustavi solzenje oči. Gre za podaljšano delovanje, ki nastopi nekaj minut potem, ko smo si kapljice vkapali v oči. Uporablja se za zmanjševanje povečane količine krvi v sluznici oči pri bolnikih z vnetjem oči, na primer zaradi dima, vetra, klorirane vode in svetlobe, pa tudi alergijskih vnetij, kot sta seneni nahod in alergija na cvetni prah. Pozitivni učinki uporabe vključujejo ublažitev pekočega občutka, draženja, srbenja in bolečine ter zmanjšanje prekomernega nastajanja solz.

Opozorilo
Izogibati se je treba dolgotrajni rabi zdravila in prevelikim odmerkom. Uporaba pri otrocih in uporaba v večjih odmerkih je zato dovoljena le pod zdravniškim nadzorom.

Uporaba zdravila, daljša od 72 zaporednih ur, je dovoljena samo pod zdravniškim nadzorom.

Koliko kapljic za oko VisiClear je potrebno vkapati in kako pogosto jih uporabljati?
Odrasli, mladostniki in otroci starejši od 6 let z lahnim pritiskom na kapalni vsebnik v obolelo oko kanite eno kapljico zdravila VisiClear dvakrat ali trikrat na dan. Pred vkapanjem odstranite kontaktne leče (glejte poglavje 2).
Otroci mlajši od 6 let smejo uporabljati zdravilo VisiClear samo pod zdravniškim nadzorom.

Kako uporabljati VisiClear kapljice za oko?
Ob prvi uporabi navojno zaporko na kapalnem vsebniku odprete tako, da najprej v celoti odstranite zaščitno folijo okoli navojne zaporke. Nato navojno zaporko odvijete, vrh kapalnega vsebnika obrnete navzdol in kanete eno kapljico v obolelo oko. Vrh kapalnega vsebnika naj ne pride v stik z nobeno površino. Na koncu lahko navojno zaporko privijete kot običajno.

Koliko časa uporabljamo VisiClear kapljice za oko?
Kapljice za oko VisiClear uporabljamo le za manjša očesna vnetja. Če zdravnik ne predpiše drugače, zdravila VisiClear ne uporabljajte dlje kot 3 dni. Če v 48 urah olajšanja ni ali če se stopnja vnetja in pordelosti oči nadaljujeta oziroma se celo poslabšata ali če pride do bolečine v očesu ali sprememb v vidnem polju, je treba zdravilo prenehati uporabljati in se posvetovati z zdravnikom.
Vnetje in pordele oči kot posledica hudih bolezni oči, kot so infekcija, tujek v očesu ali kemijska travma roženice, prav tako zahtevajo posredovanje zdravnika. Pri hudi bolečini v očeh, glavobolu, izgubi vida, pojavu lebdečih madežev in močni pordelosti oči, bolečini v očeh pri močni svetlobi ali dvojnem vidu se je treba takoj posvetovati z zdravnikom.

Dodatne informacije

Proizvajalec PFIZER