Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Your shopping cart is empty

Operil 0,25 mg/ml kapljice za nos za otroke, raztopina 10 ml

Cena: 5,86 €

Spletna cena: 5,57 €

Ali

Operil 0,25 mg/ml kapljice za nos za otroke, raztopina 10 ml

Podrobnosti

Kaj so Operil kapljice za nos

Zdravilo Operil vsebuje oksimetazolin, ki se uporablja kot nosni dekongestiv. Zaradi skrčenja arteriol zmanjšuje nabreklost nosne sluznice in izločanje sluzi. Lajša dihanje skozi nos, odpira vhode v nosne in obnosne votline, izboljša prehodnost evstahijeve cevi in blaži spremljajoče znake nahoda. Delovati začne že po nekaj minutah, njegov učinek pa traja do 12 ur.

Operil in Operil kapljice za nos se uporabljajo pri:

- nahodu zaradi prehlada,

- alergijskem nahodu,

- vnetju obnosnih votlin,

- vnetjih srednjega ušesa.

Operila ne dajajte otrokom , če ima otrok suho vnetje nosne sluznice s krastami (atrofijsko vnetje). Zdravila Operil ne dajemo otrokom do drugega leta starosti. Izogibajte se pogosti in dolgotrajni uporabi zdravila.

Nosečnost in dojenje

V omenjenih obdobjih lahko uporabljate zdravilo samo po posvetu z zdravnikom.

Kako uporabljati Operil

Otroci, stari 2 do 7 let: 1 do 2 kapljici zdravila Operil kanemo v vsako nosnico dvakrat do trikrat na dan, pri tem naj otrok nagne glavo nazaj in diha normalno. Zdravila ne dajemo otrokom do drugega leta starosti. Za samozdravljenje lahko uporabljate zdravilo Operil le v priporočenih odmerkih in ne dlje kot pet do sedem dni. Če se stanje otroku ne izboljša, se posvetujte z zdravnikom. Po presoji lahko zdravnik predpiše daljše zdravljenje. Zdravilo Operil je namenjeno le enemu bolniku. Zaradi tveganja prenosa okužbe jih ne smejo uporabljati tudi drugi. Po vsaki uporabi obrišite kapalni nastavek s čistim robčkom.

Dodatne informacije

Proizvajalec LEK