Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Your shopping cart is empty

Nisita pršilo za nos, 20ml

Cena: 2,52 €

Spletna cena: 2,39 €

Ali

Nisita pršilo za nos, 20ml

Podrobnosti

Kaj vsebuje raztopina Nisita?
Raztopina vsebuje natrijev klorid in natrijev hidrogenkarbonat.
Brez konzervansov.

Kdaj uporabljati raztopino Nisita in za koga je primerna?
Fiziološka raztopina v pršilu:
- varuje pred izsušitvijo,
- čisti in vlaži suho nosno sluznico,
- primerna za vzdrževanje nosne higiene.
Raztopina je primerna za odrasle, otroke in dojenčke.

Kako uporabljati raztopino Nisita v pršilu?
Po potrebi večkrat dnevno vpihnite pršilo:
- odrasli in otroci od 2 leta naprej: 1-2 vpiha v vsako nosnico
- dojenčki in otroci do 2 leta: 1 vpih v vsako nosnico.
Snemite zaščitni pokrovček. Pri prvi uporabi stekleničke večkrat stisnite pršilni nastavek, dokler se ne pojavi razpršena raztopina. Steklenička s pršilnim nastavkom je sedaj pripravljena za nadaljnjo uporabo.
Pršilni nastavek vstavite v nosnico in stisnite. Pri tem držite steklenico pokončno in se ne nagibajte nazaj. Med vpihom rahlo vdihnite skozi nosnico.
Iz higienskih razlogov in za preprečevanje okužbe naj bi pršilo uporabljala le ena oseba. Po uporabi stekleničko zaprite s pokrovom in hranite na suhem mestu.

Kako dolgo lahko uporabljate raztopino Nisita?
Fiziološko raztopino lahko uporabljate dalj časa. Če se vam po 14-dnevni uporabi raztopine stanje ne izboljša, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.


Informacije k raztopini v pršilu Nisita

Sluznice v dihalnih poteh
Dihalne poti so obdane s sluznico, ki omogoča pravilno delovanje dihal. V sluznici gornjih dihalnih poti se nahajajo žlezne celice in cilije. Žlezne celice proizvajajo sluzasto snov, ki vdihani zrak (vdihnemo ga približno 10.000 litrov dnevno) ovlaži in hkrati preprečuje vstop prašnim delcem, umazaniji in bolezenskim klicam. Cilije te delce vseskozi kot pravi tekoči trak prenašajo oz. izločajo iz dihalnih poti. Pri izsušeni sluznici ne morejo več učinkovito opravljati svoje naravne funkcije, s tem pa se verjetnost obolenja poveča, spremeni se lahko tudi zaznavanje okusa in voha.

Nos - funkcija in naloge
Nos ima veliko funkcij, ki preprečujejo nastanek bolezni. Skozi nos se npr. vdihani zrak ogreje na našo telesno temperaturo, t.j. pozimi se hladen zrak ogreje, poleti pa prevroč ohladi. Dodatno se v nosu zrak ovlaži in prečisti, tako da naprej potuje čistejši zrak. Zato je bolje vdihavati zrak skozi nos kot skoži usta. To ni vedno mogoče, kajti delovanje nosu je včasih ovirano, pogosto zaradi pomanjkljive nosne higiene.

Sol dobro vpliva na dihalne poti
Blagodejen vpliv soli (natrijevega klorida) je Ijudem znan že stoletja. Tako Ijudje s pridom uporabljajo ta spoznanja in se pogosto gibljejo na morskem zraku ali pa preživljajo prosti čas v toplicah, ki imajo slano oz. morsko vodo. Zaradi teh blagodejnih lastnosti fiziološko raztopino (v obliki pršila ali mazila) pogosto uporabljajo pri suhi sluznici oz. vzdrževanju nosne higiene.

 

Pred uporabo preberite priloženo navodilo!
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Dodatne informacije

Proizvajalec ENGELHARD