Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Your shopping cart is empty

Nisita mazilo za nos, 10g

Cena: 5,02 €

Spletna cena: 4,77 €

Ali

Nisita mazilo za nos, 10g

Podrobnosti

Kaj vsebuje Nisita mazilo
V 100 g mazila je 2,8 g natrijevega klorida in 7,2 g natrijevega hidrogenkarbonata. Ostale sestavine: lanolinski alkoholi, limonino olje, beli vazelin, trigliceridi, gost parafin in cetostearilni alkohol.

Kdaj uporabljamo mazilo Nisita
Mazilo uporabljamo pri:
-suhi nosni sluznici,
-za zagotavljanje nosne higiene.
Mazilo je primerno za odrasle, otroke in dojenčke.

Kako uporabite mazilo Nisita?
Večkrat dnevno nanesite v vsako nosnico približno 1 cm mazila.
Vrh tube vstavite kar se da globoko v nosnico, iztisnite nekaj mazila in nato masirajte nosnico od zunaj. S tem boste enakomerno nanesli mazilo na nosno sluznico. Mazilo lahko previdno nanesete na nosno sluznico tudi z uporabo vatiranih palčk. Mazilo nanašajte večkrat dnevno, predvsem pa preden ležete k nočnemu počitku. Iz higienskih razlogov in za preprečevanje okužbe naj bi vsako tubo uporabljala le ena oseba. Po uporabi vrh tube očistite. Mazilo hranite na suhem.

Kako dolgo lahko uporabljate mazilo Nisita?
Po potrebi se lahko uporablja mazilo tudi dalj časa. Če se vam tudi po 14dnevni uporabi mazila stanje ne izboljša, se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Bodite posebej pozorni!
Nisita mazilo vsebuje kot podlago mešanico tekočih in trdih masti, ki se v primeru, da mazila ne shranimo pravilno, deloma posamezno izločajo. Ob tem se pri iztiskanju tube najprej pojavi nekaj olja, kar pa ne vpliva na delovanje mazila. Tudi manjši zračni mehurčki, ki se pojavijo ob iztiskanju tube in so nastali ob polnjenju mazila v tubo, ne vplivajo na delovanje in polnjeno količino mazila.

Informacije k mazilu za nos Nisita

Sluznice v dihalnih poteh
Dihalne poti so obdane s sluznico, ki omogoča pravilno delovanje dihal. V sluznici gornjih dihalnih poti se nahajajo žlezne celice in cilije. Žlezne celice proizvajajo siuzasto snov; ki vdihani zrak (vdihnemo ga približno 10.000 litrov dnevno) ovlaži in hkrati preprečuje vstop prašnim delcem, umazaniji in bolezenskim klicam. Cilije te delce vseskozi kot pravi tekoči trak prenašajo oz. izločajo iz dihalnih poti. Pri izsušeni sluznici ne morejo več učinkovito opravljati svoje naravne funkcije, s tem pa se verjetnost obolenja poveča, spremeni še lahko tudi zaznavanje okusa in voha.

Nos-funkcija in naloge
Nos ima veliko funkcij, ki preprečujejonastanek bolezni. Skozi nos se npr. vdihani zrak ogreje na našo telesno temperaturo, t.j. pozimi se hladen zrak ogreje, poleti pa prevroč ohladi. Dodatno se v nosu zrak ovlaži in prečisti, tako da naprej potuje čistejši zrak. Zato je bolje vdihavati zrak skozi nos kot skozi usta. To ni vedno mogoče, kajti delovanje nosu je včasih ovirano, pogosto zaradi pomanjkljive nosne higiene.

Sol dobro vpliva na dihalne poti
Blagodejen vpliv soli (natrijevega klorida) je Ijudem znan že stoletja. Tako Ijudje s pridom uporabljajo ta spoznanja in se pogosto gibljejo na morskem zraku ali pa preživljajo prosti čas v toplicah, ki imajo slano oz. morsko vodo. Zaradi teh blagodejnih lastnosti fiziološko raztopino (v obliki pršila ali mazila) pogosto uporabljajo pri suhi sluznici oz. vzdrževanju nosne higiene.

 

Pred uporabo preberite priloženo navodilo!
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Dodatne informacije

Proizvajalec ENGELHARD