Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

BetaCold Plus, vrečke (10 vrečk po 3g)

Cena: 14,99 €

Spletna cena: 14,24 €

Ali

Kratek opis

BetaCold® PLUS vsebuje skrbno izbrane sestavine, naraven bioaktiven Wellmune® beta-glukan, zmes naravnih bioaktivnih polifenolov iz lubja kočevske bele jelke, imenovan Abigenol ter 3 vitamine in 3 minerale.  Prav tako vsebuje popolnoma naravni izvleček iz soka limon. Z eno vrečko zaužijete toliko soka, kot ga je v pol limone.

BetaCold Plus, vrečke (10 vrečk po 3g)

Podrobnosti

Kako deluje BetaCold® PLUS?

Močno, hitro in učinkovito.

Ključna bioaktivna sestavina v BetaCold PLUS je naravni patentiran Wellmune® bata-glukan iz lastniških kvasovk Saccharomyces cerevisiae.  Wellmune® bata-glukan je biološko aktiven polisaharid, ki ima imunomodulatorno delovanje. To pomeni, da uravnava delovanje imunskega sistema v smeri vzpostavljanja njegovega ravnovesja.

Kako točno vpliva Wellmune® bata-glukan na vaš imunski sistem?

Po zaužitju, Wellmune® bata-glukan prispe v tanko črevo, kjer se veže na Peyerjeve ploščice. Peyerjeve ploščice so del imunskega sistem, ki je zelo bogat z imunskimi celicami. Imunske celice prepoznajo Wellmune® bata-glukan, zato se Wellmune® bata-glukan veže na njih. Tako pride do aktivacije vašega imunskega sistema po celem telesu.

Wellmune® bata-glukan se ne vsrka v kri in se v nespremenjeni obliki izloči iz vašega telesa.

Wellmune® bata-glukan začne delovati hitro v 12-24 urah po zaužitju.

Kako pomaga Abigenol - zmes naravnih bioaktivnih polifenolov iz lubja kočevske bele jelke?

Polifenoli so zelo močni naravni antioksidanti, ki jih najdemo v posameznih rastlinah. Polifenoli sodijo med nutriente v sledovih, ki jih morate redno zaužiti s hrano. Imajo izjemno dober vpliv na vaše zdravje in dobro počutje. V Abigenolu, izvlečku lubja kočevske bele jelke, je delež polifenolov zelo visok, zato je koristen za vaše telo, ko ste bolni in tudi kot preventiva.   

Kateri vitamini in minerali so dodani?

V BetaCold® PLUS so dodani 3 vitamini in 3 minerali, vitamin C iz acerola češnje, vitamina D3 in B6, od mineralov baker, cink ter selen.

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistem in zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vitamin C prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. Kadar ste utrujeni in izčrpani, ste veliko bolj dovzetni za okužbe, zato je uživanje vitamina C zelo priporočljivo 

Vitamin D3 prispeva k delovanju našega imunskega sistema. Še posebej nepogrešljiv je za nas, ki živimo na severni polobli, kjer so jesenski in zimski dnevi zelo kratki in imamo manj sončnih dni. Zato se pogosto zgodi, da smo premalo izpostavljeni soncu in s tem tvorbi vitamina D3.

Vitamin B6 ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju in delovanju živčnega sistema. Smiselno ga je uživate tudi že preventivno, ko ste utrujeni, izčrpani, pod stresom in preobremenjeni, saj ste takrat bolj dovzetni za okužbe.

Cink je element v sledovih, ki ima mnogo funkcij v vašem telesu, med drugim ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, zaščiti celic pred oksidativnim stresom in delitvi celic. Vaše telo potrebuje cink za dobro delovanje več kot 300 različnih encimov.

Mineral selen ima tudi vlogo pri delovanju imunskega sistema in je zelo pomemben za delovanje naših, telesu lastnih antioksidativnih sistemov.

Baker ima prav tako vlogo pri delovanju imunskega sistema ter zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Pomembno je, da uživamo cink in baker istočasno v ustreznem razmerju, saj je ustrezno ravnotežje teh dveh elementov v vašem telesu zelo pomembno.

Kdaj jemljete BetaCold® PLUS?

  1. Takoj, ko začutite prve znake okužbe: utrujenost, slabotnost, pomanjkanje energije.
  2. Ko ste že prehlajeni, da ne boste obležali.
  3. Pri vseh hujših obolenjih: gripi, bakterijskih okužbah.
  4. Ob zdravljenju z antibiotiki.
  5. Če traja prehlad dolgo časa in se ga ne morete znebiti.

Kako jemljete BetaCold® PLUS?

Odrasli in otroci od 12. leta starosti:

2 vrečki na dan prve tri dni, nato nadaljujte z 1 vrečko na dan. Jemljite BetaCold® PLUS ves čas, ko ste prehlajeni.

Dodatne informacije

Proizvajalec Ne