Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Your shopping cart is empty

BetaCold Junior pastile, 30 pastil

Cena: 14,99 €

Spletna cena: 14,24 €

Ali

Kratek opis

Okusne naravne mehke pastile za imunsko obrambo vašega otroka. Brez sladkorja.


Priporočen dnevni odmerek: 1 - 2 mehki pastili
Zadošča za: 15 - 30 dni  • Priporočamo ga pri prvih znakih prehlada.

  • Pomaga pri virozah, gripi in bakterijskih vnetjih.

  • Priporočamo ga ob jemanju antibiotikov.

  • Deluje že po dveh urah, močno in hitro.

  • BetaCold Junior lahko jemljejo otroci od 2. leta starosti.

  • Je popolnoma naraven.

  • Je 100 % varen.

  • Ima skrbno dodane vitamine v naravni obliki, da jih telo lažje in učinkoviteje uporabi.

  • Ne vsebuje umetnih barvil, arom, glutena in laktoze.

  • Ne vsebuje GSO in konzervansov.


 

BetaCold Junior pastile, 30 pastil

Podrobnosti

Kako delujejo mehke pastile BetaCold® Junior?

Krepijo imunski sistem

Glavna učinkovina je klinično preizkušen, visoko prečiščen aktivni polisaharid Wellmune® beta-glukan. Wellmune® beta-glukan deluje na specializirane predele imunskega sistema v tankem črevesu. Tam aktivira specifične celice imunskega sistema tako, da poveča sposobnost in število tistih imunskih celic, ki napadejo in ostranijo tujke (viruse in bakterije) iz telesa.

Vitamina A in D direktno prispevata k delovanju imunskega sistema otroka. Vitamin E pa posredno preko zaščite celic pred oksidativnim stresom.

Leta 2014 narejena raziskava z otroki je pokazala, da so tisti otroci, ki so redno uživali Wellmune® beta-glukan, bili veliko manj bolni kot tisti otroci, ki ga niso uživali. Imeli so za 27% manj okužb zgornjih dihalnih poti. Poleg tega je Wellmune® beta-glukan otrokom pomagal, da se je skrajšal čas bolezni in so manjkrat (22 dni) zamudili prijetne dni v vrtcu in šoli kot ostali otroci.

Pomagajo pri vnetju ušes

Ksilitol zmanjša pogostnost ponavljanja vnetja srednjega ušesa pri predšolskih otrocih, ki so ga redno uživali, so pokazale študije. Pojavnost naj bi se zmanjšala za kar 40%. Pomembno je poudariti, da gre za preventivno delovanje. Ko se že pojavi okužba zgornjih dihalnih poti, ksilitol sam ne more preprečiti morebitne okužbe srednjega ušesa.

Skrbijo za mineralizacijo zob

Ksilitol izboljša mineralizacijo zob otrok. Izboljša absorpcijo kalcija v prebavnem traktu, kar je dobro za zobe. Izboljša tudi nastajanje sline. Slina vsebuje veliko kalcija in fosfata, ki ju zobje absorbirajo in tako se izboljša njihova mineralizacija.

Podpirajo nastanek in razvoj zdravih kosti

Vitamina D in K prispevata k razvoju in ohranjanju zdravih kosti in zob. Vitamina D in K sta v biološko aktivnih oblikah, D3 oziroma K2 obliki, da jih telo lažje absorbira. Zelo pomembno je, da je vitaminu D dodan vitamin K, saj vitamin K usmerja nalaganje kalcija v kosti in ne drugje po telesu. BetaCold Junior vsebuje VitaMK7®. ViatMK7® je naraven vitamin K, ki je klinično preizkušen in edinstven tovrsten vitamin K na tržišču.


Prednosti BetaCold® Junior mehkih pastil

Popolnoma varne tudi pri daljši uporabi.

Wellmune® beta-glukan je varen za jemanje tudi daljše časovno obdobje (več kot 6 mesecev).  

V nedavni raziskavi so otroci jemali Wellmune® beta-glukan neprekinjeno 28 tednov. Ves ta čas je bilo jemanje za otroke varno in učinkovito. Poleg tega so po prenehanju jemanja Wellmune® beta-glukan, otroci ostali zdravi. Zato lahko dajete BetaCold Junior vašemu otroku tudi dlje časa. Predvsem, če je pogosto bolan ali ima pogosto vnetje srednjega ušesa.

Primerne prav tako za mlajše otroke.

Wellmune® beta-glukan lahko jemljejo že naši najmlajši otroci od 2. leta starosti.

Primerne za sladkorne bolnike. 

Ne vsebuje sladkorja, temveč samo naravna sladila, ki imajo nizek glikemičen indeks. Ta sladila ne povzročajo hitrega porasta glukoze v krvi in so zato primerna za sladkorne bolnike.

Delujejo hitro, že po dveh urah.

Wellmune® beta-glukan pride po zaužitju hitro na mesto delovanja in s tem hitreje kot drugi pripravki okrepi imunski sistem.

Zato dajte BetaCold® Junior mehke pastile svojemu otroku tudi takrat, ko želite hitro okrepiti njegovo imunsko odpornosti. Predvsem takrat, ko otrok začne kihati, kašljati, smrkati in takrat, ko je že zbolel in želite, da hitreje okreva.

 


Kako naj otrok jemlje BetaCold® Junior mehke pastile?

 

BetaCold® Junior mehke pastile dajte otroku pol ure pred jedjo, najbolje zjutraj pred zajtrkom.

Otroci od 2. do 6. leta starosti vzamejo 1 pastilo na dan,

otroci od 7. do 12. leta starosti vzamejo 1 - 2 pastili na dan, lahko obe pastili hkrati.

Ko opazite pri otroku prve znake okužbe, ali ko je otrok že zbolel, ali pa prehlad traja že dlje časa, priporočamo, da jemlje otrok prve tri dni dvojni odmerek ter nato nadaljuje z 1 oziroma 2 pastilama na dan.

 

Sestavine

1 mehka pastila BetaCold® Junior

PDV* za 2 do 6 let

 2 mehki pastili BetaCold® Junior

PDV* za 7 do 12 let

Wellmune® beta- glukan 50,0 mg 100,0 mg
vitamin E   6,0 mg (100% PDV*)   12,0 mg (100% PDV*)
vitamin A   0,6 mg (100% PDV*)     1,2 mg (150% PDV*)
vitamin D3    20 μg (100% PDV*)      40 μg (200% PDV*)
vitamin K2 (vitaMK7®)    15 μg (100% PDV*)      30 μg (100% PDV*)

*PDV - priporočen dnevni vnos

Sestavine:ksilitol (sladilo), prečiščena voda, sorbitol (sladilo), eritritol (sladilo), želatina (želirno sredstvo), Wellmune® betaglukan, natrijev citrat (sredstvo za uravnavanje kislosti), jabolčna kislina (antioksidant), D-α-tokoferol (vitamin E), stevia (sladilo), retinil palmitat (vitamin A), holekalciferol (vitamin D3), ekstrakt paprike (barvilo), VitaMK7® (vitamin K2).

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporoča se zdrav način življenja. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Otrokom s presajenimi organi in vsem ki prejemajo imunosupresivno terapijo se jemanje BetaCold® Junior mehkih pastil odsvetuje. Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek. Shranjevati nedosegljivo otrokom, na suhem pri temperaturi pod 25°C.

Dodatne informacije

Proizvajalec Ne