Novalac AR, 400 g

Novalac AR, 400 g

A-Derma Exomega Control krema, 200 ml

A-Derma Exomega Control krema, 200 ml

Novalac IT, 400 g

Redna cena 17,78 € Akcijska cena 16,89 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
678607

Novalac IT1 za dojenčke do 12. meseca starosti je mleko s povečano vsebnostjo laktoze za lajšanje in preprečevanje zaprtja pri dojenčkih

Zaprtje ali konstipacija je pogosta prebavna težava dojenčkov, za katero je značilno neredno odvajanje blata zaradi disfunkcije črevesja. Pri dojenčkih govorimo o zaprtju, kadar je odvajanje blata manj kot 2x/dan oz. manj kot 3x/teden. Blato je trše, odvajanje oteženo, včasih celo boleče.

Pri dojenčkih z zaprtjem je v prehrani priporočljiva uporaba specialnega mleka Novalac IT, ki vsebuje povečano količino laktoze in magnezija. Laktoza je prebiotik- hrana za bifidobakterije, kar pospeši njihovo razmnoževanje in s tem volumen blata. Laktoza in magnezij sta osmozna laksativa, ki pritegneta vodo v debelo črevo in s tem zmehčata blato in tako je omogočeno lažje odvajanje blata.

Trebušni krči, zaprtje, polivanje, nenehen jok brez očitnega razloga, neutolažljiv dojenček, pogosto lačen dojenček, alergija na beljakovine kravjega mleka ... so težave, ki jih lahko pomagajo rešiti mleka Novalac.

Da bi lahko vsakemu dojenčku ponudili proizvode najvišje kakovosti, so v veljavi strogi predpisi za ves postopek za proizvodnjo mleka Novalac.

Pomebno obvestilo
Materino mleko je najboljša hrana za dojenčka.

Več informacij
Proizvajalec UNIT