Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Neo-angin, 24 pastil

6,95 €
Ali

Neo-angin, 24 pastil

Podrobnosti

Ena pastila vsebuje naslednje zdravilne učinkovine: 2,4-diklorobenzil alkohol (alcoholum dichlorobenzylicum), amilmetakrezol (amylmetacresolum), levomentol (levomentholum).
Druge sestavine so: eterično olje janeža, eterično olje poprove mete, saharoza, tekoča glukoza, vinska kislina, rdeče 4R (E 124). Vsebnost glukoze: 1,1 g na pastilo. Vsebnost saharoze: 1,4 g na pastilo.

Kako neo-angin N pastile delujejo in za kaj se uporabljajo
Neoangin N pastile so antiseptik in blag analgetik za žrelo. Namenjene so preprečevanju in zgodnjemu zdravljenju blagih okužb ust in žrela, s čimer se zmanjša tudi poraba antibiotikov. Te okužbe povzročijo različna vnetja, npr. vnetje tonzil (tonzilitis, angina), vnetje ustne sluznice (stomatitis, aftozni stomatitis, afte), vnetje dlesni (gingivitis), kataralno vnetje žrela (faringitis), kataralno vnetje grla (laringitis) in prehlad s simptomi, kakor so bolečine v žrelu, težave pri požiranju in hripavost. Zdravilo se lahko uporablja tudi preventivno pri nevarnosti gripe.

Previdnostni ukrepi in opozorila
•    Zdravilo ni primerno za otroke do 4. leta starosti.
•    Sladkorni bolniki bodite pozorni na vsebnost glukoze in saharoze v zdravilu. Količine so navedene v navodilu.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.
Zaradi pomanjkanja podatkov ni mogoče povsem izključiti nevarnosti za plod, zato se morate pred uporabo tega zdravila posvetovati z zdravnikom. Pri predpisovanju tega zdravila nosečim ženskam je potrebna previdnost.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila neo-angin N pastile
Zdravilo vsebuje 1,1 g glukoze in 1,4 g saharoze na odmerek. Z vsakim odmerkom vzamete do 1,1 g glukoze ter do 1,4 g saharoze, če jemfjete zdravilo v skladu z navodilom za odmerjanje. Zaradi vsebnosti saharoze zdravilo ni primerno za vas, če imate naslednje zdravstvene težave: intoleranco fruktoze, pri glukoza-galaktoza malabsorpcijskem sindromu ali pomanjkanju saharozne-izomaltaze.
To zdravilo vsebuje barvilo E 124, ki lahko povzroči alergični tip reakcije, vključno z astmo. Alergične reakcije so pogostejše pri Ijudeh, ki so preobčutIjivi (alergični) na acetilsalicilno kislino.

Odmerjanje in način uporabe
Odrasli in otroci, starejši od 6 let, na vsake 2 do 3 ure v ustih počasi raztopite po eno pastilo. Največji dnevni odmerek zdravila je 6 pastil.
Zaradi vsebnosti sladkorjev zdravilo lahko škoduje zobem.
Če se vaše težave po treh dneh jemanja zdravila ne izboljšajo ali se celo poslabšajo, morate obiskati zdravnika.
Če menite, da je učinekzdravila premočan ali prešibak, se posveiujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Dodatne informacije

Proizvajalec DIVA