Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Your shopping cart is empty

Naklofen 11,6 mg/g gel, 60 g

Cena: 6,69 €

Spletna cena: 6,36 €

Ali

Naklofen 11,6 mg/g gel, 60 g

Podrobnosti

Zdravilo Naklofen gel je zdravilo za zunanjo uporabo s protivnetnim in protibolečinskim delovanjem. Zdravilna učinkovina (dietilamonijev diklofenakat) prodre do obolelega mesta ter povzroči zmanjšanje vnetne otekline in izboljša gibljivost.

Zdravilo Naklofen gel lahko uporabljate za lajšanje bolečin in vnetja pri:

- degenerativni revmatski bolezni (artroze perifernih sklepov in hrbtenice),

- zunajsklepnem revmatizmu (vnetja mehkih tkiv, vnetja kit in kitnih ovojnic),

- drugih bolečinskih znakih (športnih in nezgodnih poškodbah mehkih tkiv, kot so nategi, zvini in udarnine, kadar ni poškodovana tudi koža).

Pri jemanju zdravila Naklofen natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Odrasli in mladostniki, stari 14 let ali več

Na oboleli predel iztisnete 5 cm do 10 cm gela 3-krat do 4-krat na dan in ga narahlo vtrite v kožo. Zdravila brez posveta z zdravnikom ne smete uporabljati več kot 7 dni. Če znaki vašega obolenja v tem času ne prenehajo, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Otroci in mladostniki (mlajši od 14 let)

Na razpolago ni dovolj podatkov o varnosti in učinkovitosti pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 14 let (glejte Ne uporabljajte zdravila Naklofen). Če se mora zdravilo, pri mladostnikih, starih 14 let in več, uporabljati za lajšanje bolečine več kot 7 dni ali če se simptomi poslabšajo, se morajo bolnik/starši mladostnika posvetovati z zdravnikom.

Zdravilo Naklofen gel lahko uporabljate sočasno s peroralnimi oblikami zdravil s protivnetnim in protibolečinskim delovanjem, vendar bodite previdni.

Dodatne informacije

Proizvajalec KRKA