Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Molkosan koncentrirana sirotka, 500 ml

11,15 €
Ali

Kratek opis

Molkosan Original je koncentrirana, naravno fermentirana sirotka, ki vsebuje L(+)mlečno kislino. Je edinstven izdelek, proizveden po receptu Alfreda Vogla.

Molkosan koncentrirana sirotka, 500 ml

Podrobnosti

Splošne informacije

Molkosan® je pridobljen z mlečnokislinsko fermentacijo sirotke. Izdelek praktično ne vsebuje beljakovin in maščob. Največji delež (približno 80%) mlečne kisline predstavlja desnosučna [L(+)] mlečna kislina, ki organizmu koristi in jo ta dobro presnavlja. Molkosan® vsebuje tudi dragocene mineralne snovi iz sirotke, kot sta kalij in kalcij.

Navodilo za uporabo

Napitek pripravite tako, da razredčite 4 čajne žličke (20mL) z 2dl vode, zeliščnega čaja (npr. koprivinega ali lipoveda), sadnega ali zelenjavnega soka. Napitek lahko popijete naenkrat ali ga razdelite na več manjših dnevnih odmerkov. Jemanje časovno ni omejeno.

Z zunanjo uporabo tekočino razredčite v razmerju 1 proti 1. Uporabljate jo lahko na koži med prsti na nogah in rokah, koži ob nohtim, na intimnih delih telesa ter drugje.

Za pripravo kopeli tekočino razredčite v razmerju 1 proti 30.

Molkosan Original je primeren tudi za otroke.

Molkosan® aktivira in regulira presnovo, pomaga pri zagotavljanju koristne črevesne flore, pomaga pri čiščenju, razkisanju in zagotavljanju bazičnega okolja v organizmu. 2- do 3-krat dnevno razredčite 1 nepolno jušno žlico Molkosana v kozarcu vode ali čaja in popijte.

Opozorilo

nerazredčen Molkosan Original v stiku z očmi ali sluznicami lahko povzroči draženje. V tem primeru ga sperite z veliko količino vode.

Sestavine

Koncentrat biološko pridelane sirotke, filtrirane in prevrete z L(+) mlečno kislino, kalijev citrat in naravne arome. Sirotki smo odstranili beljakovine.

Poskusite tudi Molkosan Vitality, ki je na voljo v obliki prahu in ga zmešate z vodo. Ravno tako vsebuje l(+) desnosučno mlečno kislino, poleg tega pa še vlaknine.

Izdelava

Ko mleko predelujemo v sir, nastane stranski produkt - sirotka, ki je bogata z laktozo (mlečnim sladkorjem). Po mlečnokislinskem vrenju se ta pretvori v L(+) mlečno kislino. Ta vmesni izdelek filtriramo, s čimer iz njega skoraj popolnoma odstranimo maščobe in beljakovine, ki mnogokrat povzročijo alergijski odziv.Odparimo dobršen del vode, izdelek pasteriziramo in napolnimo v steklenice.

Več o napitku Molkosan Original lahko preberete na spletni strani www.avogel.si

Pakiranje:  200 ml in 500 ml

več na: http://www.farmedica.si/si/drugiizdelki/molkosan.html

 

Dodatne informacije

Proizvajalec A. VOGEL