Easylax glicerinske svečke, 18 svečk

Easylax glicerinske svečke, 18 svečk

Linex 32 kapsul

Linex 32 kapsul

Linex forte kapsule 14

Redna cena 14,24 € Akcijska cena 13,53 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
300772

Sestava
Zdravilna učinkovina:
liofilizirane mlecnokislinske bakterije.
Ena trda kapsula vsebuje najmanj 2 x 109 kolonijskih enot liofiliziranih mlecnokislinskih bakterij vrst Lactobacillus acidophilus LA-5 in Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB - 12 v razmerju 1:1.
Pomožne snovi:
Vsebina kapsule: brezvodna glukoza, mikrokristalna celuloza, krompirjev škrob, inulin, oligofruktoza (glukoza, fruktoza, saharoza), magnezijev stearat.
Ovojnica:
hipromeloza, titanov dioksid (E171), rumeni železov oksid (E172).

Kako deluje Linex forte
Zdravilo Linex forte je probiotik, kar pomeni, da vsebuje mikoroorganizme, ki v ustreznih količinah koristijo zdravju. Zdravilo Linex forte vsebuje dve vrsti mlečnokislinskih bakterij (Lactobacillus acidophilus LA-5 in Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12), ki pomagajo pri vzpostavljanju in vzdrževanju ravnovesja ter delovanju mikroorganizmov v črevesju (črevesne mikroflore).
Mlečnokislinske bakterije so že naravno prisotne v tankem in debelem črevesu. Tam vzdržujejo kislinsko-bazično ravnovesje, ki je potrebno za normalno delovanje prebavnih encimov, imunskega sistema in gibanja (peristaltike) črevesja. Poleg tega preprečujejo prekomerno razmnoževanje škodljivih bakterij.
Bakterije v zdravilu Linex forte so liofilizirane (tj. osušene pri nizki temperaturi). Tako je omogočeno shranjevanje zdravila Linex forte pri sobni temperaturi, ob tem, da se ohrani oblika in aktivnost bakterij.

Kdaj uporabiti Linex forte
Linex forte zaužijemo pri driski zaradi:
okužb z mikroorganizmi (črevesna viroze, potovalna driska),
- uživanja antibiotikov in kemoterpevtikov
- obsevanja trebušnih organov.
Linex forte zaužijemo pri napihnjenosti in napenjanju zaradi zaužitja:
- hrane (na primer zelje, fižol,...)
- določenih zdravil
- šumečih tablet.

Kako uporabljati Linex forte
Pri odraslih in otrocih, starejših od 12 let:
- 1 kapsulo od 1 do 3-krat na dan (odvisno od jakosti težav)
Pri otrocih, od 2 - 12 let:
- 1 kapsula od 1 do 2-krat na dan.
Pri mlajših otrocih pa 1 kapsula 1-krat na dan.

Za optimalni učinek priporočamo, da kapsulo zaužijemo med jedjo in ne skupaj z vročimi ali alkoholnimi napitki. Kapsule ob sočasni uporabi antibiotikov zaužijemo 3 ure po zaužitem antibiotiku. Otrokom lahko kapsulo odpremo in njeno vsebino stresemo v pijačo ali sadno kašico.

Kaj so probiotikiRazlika med probiotičnim zdravilom in ostalimi probiotiki
Linex forte je poleg Linexa edino registrirano probiotično zdravilo v Sloveniji.
Probiotiki so mlečnokislinske bakterije, ki jih pogosto poimenujemo kar probiotične bakterije. Probiotične bakterije so živi mikroorganizmi, ki uravnavajo črevesno floro in tako v primerni količini ugodno vplivajo na človekovo zdravje. Probiotiki se nahajajo v hrani (jogurtih), dodatkih k prehrani in v zdravilu Linex in Linex forte. Prednost probiotičnega zdravila je njegova kontrolirana sestava. Vaš brskalnik morda ne podpira prikaza te slike.Pri izdelavi Linex forte in tudi Linexa se uporabljajo enaki postopki in standardi, ki se sicer uporabljajo za proizvodnjo zdravila in to od začetka do konca roka uporabe. To pomeni, da sta Linex forte in Linex edina probiotika ki imata ves čas uporabe kontrolirano sestavo in s tem zagotovljeno učinkovitost glede na navedeno koncentracije probiotičnih bakterij. Samo za zdravila se lahko navajajo zdravilni učinki. Poleg tega so vse trditve o delovanju in učinkovitosti potrjene s strani Agencije za zdravila Republike Slovenije.

Kako in na kaj vplivajo probiotiki
Probiotiki vplivajo na ravnovesje v črevesni flori. V človeškem črevesju je 500 različnih vrst črevesnih bakterij. Le te predstavljajo pri odraslem človeku 1-2kg telesne teže.
ÄŚlovek ima v svojem črevesju okoli 500 različnih vrst črevesnih bakterij, nekatere so koristne, druge škodljive. Pri zdravem človeku so tako koristne kot škodljive bakterije v ravnovesju. Ob črevesni virozi ali ostalih prebavnih težavah se ravnovesje premakne v prid škodljivih bakterij, zato je za hitrejše ponovno vzpostavitev ravnovesja v črevesni flori potreben vnos koristnih bakterij-probiotikov.
Mehanizmov delovanja probiotičnih bakterij na človeka je več in so raznoliki. Najpomembnejši je ta, da preprečujejo razmnoževanje škodljivih bakterij in to tako, da jim odvzemajo hrano in prostor na črevesni sluznici ter da izločajo snovi (kisline, protimikrobne snovi), ki preprečujejo življenje drugih oziroma škodljivih bakterij. Na zdravje človeka pa vplivajo tudi tako, da spodbujajo imunski sistem, ter, pomagajo pri razgradnji hrane tako, da vzpostavljajo primerno kislo okolje za delovanje prebavnih encimov. Hkrati probiotiki izločajo tudi določene vitamine (B,K).
Najpogostejši in najbolj raziskani predstavniki probiotičnih mikroorganizmov so bakterije iz rodov Lactobacillus in Bifidobacterium. In iz prav teh rodov prihajata bakteriji prisotni v zdravilu Linex forte, to sta Lactobacillus acidophilus LA-5 in B. animalis subsp. lactis BB-12. Obe bakterij sta običajni predstavnici človekove črevesne mikroflore in dokazano ugodno vplivata na človeški organizem. Dobro je, če uživamo tako laktobacile kot bifidobakterije, saj samo tako zagotovimo poseljevanje (koloniziranje) celotnega črevesja. Laktobacili namreč naseljujejo tanko črevo (na voljo več kisika) in Bifidobakterije debelo črevo (na voljo manj kisika).
Probiotične bakterije v Linexu forte tako zelo učinkovito lajšata drisko, ki nastane zaradi okužb z mikroorganizmi (virusi, bakterije), uporabe antibiotikov ali obsevanja trebušnih organov. Hkrati pa tudi lajšajo napenjanje in napihnjenost, ki sta največkrat posledica neprimerne prehrane (npr. sladke gazirane pijače).
Bakterije v Linexu forte se nahajajo v polisaharidnem matriksu in so zato bolj gastrorezistentne (bolj žaščitene pred kislim želodčnim sokom), poleg tega se v Linex forte nahaja inulin z oligofruktozo, ki deluje kot prebiotik Prebiotik je hrana za probiotične bakterije. ÄŚe imajo probiotične bakterije zelo blizu na voljo hrano (prebiotik) se hitro in bolj uspešno kolonizirajo ter tako bolj učinkovito delujejo.

Vloga črevesne flore za človekovo zdravje
ÄŚlovek se rodi skoraj s sterilnim črevesjem, bakterije pa se naselijo v naše črevesje že ob prvem hranjenju.
Sestava črevesne mikroflore se od posameznika do posameznika razlikuje in je odvisna tako od prehranjevalnih navad kot higienskih razmer, kljub temu pa v vsakem človeškem črevesju najdemo okoli 500 različnih vrst črevesnih bakterij, koristnih in škodljivih, ki se nahajajo predvsem v debelem črevesu. Koristne nam pomagajo presnavljati hrano, zavirajo rast škodljivih vrst bakterij in spodbujajo imunski sistem, medtem pa škodljive bakterije povzročajo gnitje črevesne vsebine in tvorijo telesu škodljive snovi.
zdravem črevesju so koristne in škodljive bakterije v ravnovesju. Uravnana črevesna flora je pomembna, saj nam pomaga razviti in vzdrževati imunski sistem, pomaga razgraditi hrano in sodeluje pri tvorbi določenih vitaminov (B in K). Zaradi stresa, spremembe okolja (na primer ob odhodu na počitnice), preobilnega uživanja alkohola, okužbe z virusi (črevesna viroza) ali po uživanju antibiotikov pa se to ravnovesje lahko poruši in pojavi se driska, napenjanje, napihnjenost. Z vnašanjem koristnih bakterij v naš sistem, ki se nahajajo v Linex forte, preprečujemo razrast škodljivih bakterij in tako preprečujemo ali lajšamo drisko, napenjanje in napihnjenost.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili Linex forte
Ob driski je Linex forte potrebno uživati ob rehidracijskih raztopinah. ÄŚe se driska po 2 dneh jemanja Linex forte ne izboljša, mora bolnik obiskati zdravnika. Driske pri otrocih mlajših od 6 let ne lajšamo sami, ampak se posvetujemo z zdravnikom.

Več informacij
Proizvajalec LEK