Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Fenistil 1 mg/g, 30 g gela

Cena: 9,97 €

Spletna cena: 9,47 €

Ali

Kratek opis

Zdravilo Fenistil vsebuje učinkovino, ki sodi v skupino antihistaminikov. Uporablja se ga lahko za lajšanje srbečice pri kožnih boleznih (dermatozah), kot sta kožni izpuščaj in koprivnica, ter pri pikih žuželk, pri sončnih opeklinah in površinskih opeklinah.


Zdravilo Fenistil ustavi srbenje, tako da zavira delovanje histamina, ki ga telo izloča pri alergijskih reakcijah. Gel dobro prodira v kožo. Srbenje in draženje mineta v nekaj minutah. Ima tudi lokalno anestetičen učinek.

Fenistil 1 mg/g, 30 g gela

Podrobnosti


Sestava

Učinkovina: dimetindenijev maleat 1 mg/g gela.
Pomožne snovi: benzalkonijev klorid, dinatrijev edetat, karbomer, propilenglikol, natrijev hidroksid (E524), prečiščena voda.

Kako deluje Fenistil gel

Dimetinden maleat je derivat fenindena in deluje kot antagonist histaminskih receptorjev H,. Tako zmanjšuje preveliko kapilarno propustnost, povezano s takojšnjimi reakcijami preobčutljivosti.
Fenistil je učinkovit pri vseh oblikah pruritusa (srbenja), razen pruritusa zaradi holestaze. Polnilo, ki je prozoren gel na vodni osnovi brez vonja in barve, povečuje kvalitete učinkovine in omogoča dobro prodiranje v kožo.Tako Fenistil lajša srbenje in razdraženost kože.

Na prizadeto območje nanesite gel 2- do 4- dnevno.

Farmakokinetika

Fenistil gel hitro prodira v kožo; antihistaminiski učinek se pokaže po nekaj minutah in doseže maksimum po 2 do 4 urah.
Metabolične reakcije obsegajo hidroksilacijo in metoksilacijo dimetindena. Dimetinden in njegovi metaboliti se izločajo z žolčem in urinom.

Kdaj uporabiti Fenistil gel

Fenistil gel se uporabi pri:
Pruritus, povezan z dermatozami, koprivnico, piki insektov, sončnimi opeklinami in manjšimi površinskimi opeklinami.

Otroci

Zdravila pri dojenčkih in majhnih otrocih ne smete uporabljati na večji površinah kože, zlasti če je koža prizadeta ali vneta.

Pred uporabo natančno preberite navodilo in se po potrebi posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Dodatne informacije

Proizvajalec NOVARTIS