Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Bepanthen Plus krema, 30 g

Cena: 7,67 €

Spletna cena: 7,29 €

Ali

Bepanthen Plus krema, 30 g

Podrobnosti

Sestava
Zdravilni učinkovini sta dekspantenol in klorheksidinijev diklorid. 1 g kreme vsebuje 50 mg dekspantenola in 5 mg klorheksidinijevega diklorida.
Pomožne snovi so beli vazelin, tekoč parafin, lanolin, polioksil-40-stearat, cetilalkohol, stearilalkohol, DL-pantolakton, prečiščena voda.

Kaj je zdravilo Bepanthen plus krema in zakaj ga uporabljamo
Krema Bepanthen plus je antiseptična krema, ki pospešuje celjenje površinskih ran in preprečuje infekcijo. Vsebuje zdravilni učinkovini dekspantenol (predstopnjo vitamina B5) in klorheksidinijev diklorid kot antiseptik. Dekspantenol se po nanosu z lahkoto in hitro absorbira, v kožnih celicah pa se pretvori v pantotensko kislino (vitamin B5). Ta vstopa v sestavo koencima A In tako bistveno vpliva na tvorbo in obnovo epitelija. Spodbuja celično mitozo, prispeva k trajnostl kolagenskih vlaken (povečuje čvrstost brazgotin), pospešuje celjenje ran in blaži vnetja. Klorheksidin deluje močno baktericidno in bakteriostatično na klinično pomembne po Gramu pozitivne bakterije in tako preprečuje ali omejuje infekcijo na kožni površini. Sistemski učinek klorheksidina je zanemarljiv zaradi zelo majhne absorpcije.
Krema Bepanthen plus preprečuje izsuševanje ran, s hladilnim učinkom pa blaži bolečine. Z lahkoto jo namažemo in izpiramo, ne maže in se ne lepi.
Krema Bepanthen plus je na voljo v zloženki s tubo po 30 g kreme.

Terapevtske indikacije
- Vse vrste površinskih kožnih poškodb, pri katerih obstaja možnost infekcije (odrgnine, vreznine, opraskanine, ragade, blažje opekline z mehurji, vnetje kože).
- Kronične rane, kakršne so razjede na nogi in preležanine.
- Mala kirurgija: poškodbe in operacijske rane.

Kaj morate vedeti pred uporabo
Ne uporabljajte zdravila Bepanthen plus krema:
- če ste preobčutljivi za (alergični na) dekspantenol ali klorheksidinijev diklorid ali katerokoli sestavino zdravila Bepanthen plus krema.
Kreme ne nanašajte na predrt ušesni bobnič.
Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila Bepanthen plus krema
Pri uporabi pazite, da vam krema ne zaide v oči ali na sluznice. ÄŚe krema slučajno vendarle pride v stik z očesno veznico, jo izmijte z vodo ali fiziološko raztopino.
Kreme ne uporabljajte pri globoklh in umazanih ranah. Pri takih poškodbah poiščite zdravniško pomoč.
Za zdravljenje vzdražene kože, pri kateri ni možnosti infekcije (sončne opekline), je priporočljiva krema Bepanthen, ki ne vsebuje antiseptika.
Pri preprečevanju in zdravljenju pleničnih izpuščajev all pordelosti oziroma bolečin in razpok bradavic na dojkah je priporočljiva uporaba mazila Bepanthen.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden boste vzeli katerokoli zdravilo.
Za uporabo kreme Bepanthen plus med nosečnostjo in dojenjem ni zadržkov, izogibajte pa se uporabi na velikih površinah.

Kako uporabljati zdravilo
Bepanthen plus kremo nanesite v tankem sloju enkrat ali večkrat na dan na očiščeno rano ali vnete dele kože. Lahko jih pokrijete z gazo ali obližem.
ÄŚe menite, da je učinek zdravila premočan ali prešlbak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.


Dodatne informacije

Proizvajalec BAYER