Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Konjski balzam 250 ml

8,09 €
Ali

Konjski balzam 250 ml

Podrobnosti

Tradicionalni rastlinski balzam za nego in masažo kože v predelih sklepov in mišic vsebuje izvleček divjega kostanja, arniko, mentol, meto, kafro in eterična olja. Balzam je primeren za masažo utrujenih nog, obremenjenih mišic in oteklin. Ugodno deluje na prekrvavitev, daje občutek ugodja, hladi in osvežuje.

Izvleček divjega kostanja (lat. Aesculus hippocastanum), oz. semena kostanja vsebujejo beta-escin, ki krepi tonus venskih sten in zmanjšuje krhkost in prepustnost kapilar. S tem se zmanjša otekanje nog, pospeši krvni obtok, izboljša presnova v prizadetem tkivu in zmanjša utrujenost nog. Blagodejno vpliva na vezno tkivo kože. Izvleček arnike (lat. Arnica cordifolia) se pogosto uporablja za obkladke pri kožnih vnetjih, oteklinah zaradi poškodb, zvinih, udarninah in podplutbah, za nego kože v predelih mišic in izboljšanju prekrvavitve. Mentol in kafra na koži delujeta kot antiseptik in dajeta občutek hlajenja ter svežine. Meta (lat. Mentha piperita) deluje poživljajoče, pomirja, blagodejno vpliva pri mišično-skeletnih predelih ter pri glavobolih.

Uporaba: 
Balzam nanesemo 3-4 krat dnevno na želene dele kože ter ga s krožnimi gibi rahla masiramo, da se vpije v kožo.

Opozorilo: Namenjeno samo za zunanjo uporabo! Paziti je potrebno, da ne pride v stik z očmi. Ni primeren za uporabo na poškodovani koži (odprte rane). Izdelek ni preizkušen na živalih, je mikrobiološko in kemijsko testiran.

Dodatne informacije

Proizvajalec ENCI