Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

FidiAlin Plus, 30 kapsul

7,46 €
Ali

FidiAlin Plus, 30 kapsul

Podrobnosti


1 kapsula vsebuje
350 mg macerata čebulice česna (Alii sativi bulbus; česen, Alium sativum L.) v repičnem olju (Oleum Brassicae napus; oljna repica, Brassica napus var. napus) v razmerju 1:1,
51 mg vitamina E v obliki DL-a-tokoferilacetata (DL-a-tocopheroli acetas).
Pomožne snovi: lecitin iz soje, želatina, sorbitol, glicerol v ovojnici mehke kapsule, prečiščena voda.

Kapsule FidiAlin s kombinacijo česnovega olja in vitamina E ugodno vplivajo na zaviranje nastajanja ateroskleroze in izboljšujejo starostno oslabljeno delovanje imunskega sistema, zato jih še posebno priporočamo za izboljšanje vitalnosti in psihofizične kondicije starejših Ijudi.
ÄŚesnovo olje učinkuje kot naravni česen, vendar nima neprijetnega vonja, saj so mehke želatinaste kapsule oblikovane tako, da se raztopijo šele v črevesju. ÄŚesnovo olje z glavno učinkovino alicinom ugodno deluje na ožilje. Preko različnih mehanizmov delovanja (uravnavanje krvnih maščob, krvnega tlaka in procesov strjevanja krvi) zmanjšuje tveganje za nastanek žilnih zapor in posledičnih motenj prekrvitve različnih organov in tkiv (denimo srca, ali možganov, kar s skupnim izrazom imenujemo bolezni srca in ožilja). Vitamin E je najpomembnejši v maščobah topni antioksidant. Je izjemno močan borec proti napadalnim prostim radikalom in škodi, ki jo ti povzročajo različnim delom celic. Prav poškodbe celic s prostimi radikali po novejših znanstvenih dognanjih odločilno prispevajo k razvoju ateroskleroze z vsemi posledicami (srčna in možganska kap), zato ni presenetljivo, da se je vitamin E kot močan antioksidant v raziskavah že izkazal pri preprečevanju in zdravljenju bolezni srca in ožilja (koronarna srčna bolezen, cerebrovaskularna bolezen). Dodajanje vitamina E se je pokazalo kot koristno tudi pri krepitvi zmanjšane odpornosti organizma starejših Ijudi.

Indikacije
- zaviranje začetnih procesov ateroskleroze
- upočasnitev starostnega pešanja psihofizične kondicije
- izboljšanje starostno oslabljenega delovanja imunskega sistema

Kontraindikacije in neželeni učinki
Kapsul FidiAlin ne smete uživati, če ste preobčutljivi za česen ali katero od pomožnih snovi zdravila.
V primeru kakršnihkoli neželenih učinkov, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Uporaba in odmerjanje
Prvih deset dni pogoltnite po dve kapsuli FidiAlina zjutraj in zvečer, najbolje med jedjo z nekaj tekočine. Po tem času zadostujeta dve kapsuli na dan (po ena zjutraj in zvečer). Svetujemo redno in dolgotrajno uživanje kapsul FidiAlin plus.

Opozorila
Kapsule FidiAlin so namenjene odraslim osebam. Otrokom do dopolnjenega 14. leta starosti jemanje FidiAlina odsvetujemo; mogoče je le v izjemnih primerih po nasvetu in pod nadzorom zdravnika.
Pred sočasnim jemanjem vitaminskih, vitaminsko-mineralnih in/ali mineralnih izdelkov se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Nosečnost in dojenje
ÄŚe ste noseči ali dojite, jemljite kapsule FidiAlin le po nasvetu zdravnika ali farmacevta.


Dodatne informacije

Proizvajalec FIDIMED