Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Bilobil 80 mg, 60 kapsul

13,81 €
Ali

Bilobil 80 mg, 60 kapsul

PodrobnostiKapsule Bilobil vsebujejo standardizirani ekstrakt ginkovih listov, ki zboljšuje oskrbo možganov s kisikom in glukozo. Učinkovine ekstrakta, flavonski glikozidi, ginkolidi in bilobalid, širijo žile, zboljšujejo pretok krvi, preprečujejo zlepljanje trombocitov ter z uravnavanjem presnove varujejo celice in tkiva pred poškodbami, ki jih povzroča pomanjkanje kisika. Ekstrakt ginkovih listovje učinkovit pri motnjah prekrvitve možganov in okončin.

Kapsule Bilobil izboljšujejo prekrvitev možganov in presnovo ter preprečujejo padec intelektualne storilnosti. Pri motnjah prekrvitve okončin pa blažijo občutek hladnosti, ščemenja in otrplosti ter bolečin med hojo.

Kapsule Bilobil uporabljate pri starostnih motnjah prekrvitve in delovanja možganov, ki se kažejo kot:
- pojemanje spomina in intelektualnih sposobnosti,
- nerazpoloženje in občutek strahu,
- vrtoglavica,
- šumenje v ušesih,
- glavobol in motnje spanja,
- pri motnjah prekrvitve okončin.

Odmerjanje: 
Blaga do zmerna demenca: običajni odmerek je 3-krat na dan po 1 kapsula
Začetne motnje prekrvavitve okončin: običajni odmerek je 2-krat na dan 1 kapsula, najbolje zjutraj in zvečer

Kapsulo pogoltnite s tekočino. Zdravilo lahko jemljete neodvisno od hrane. 
Prvi znaki izboljšanje se ponavadi pokažejo po enem mesecu. Za trajnejši učinek priporočamo jemanje vsaj tri mesece, še posebno starejšim ljudem. Po treh mesecih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, ali je treba zdravljenje nadaljevati.

Jemanja kapsul Bilobil ne priporočamo, če stalno jemljete zdravila, ki preprečujejo strjevanje krvi (kumarinske antikoagulante, acetilsalicilno kislino in druga nesteroidna protivnetna zdravila). Ob sočasnem jemanju zdravila Bilobil in teh zdravil se lahko poveča možnost krvavitve.

Dodatne informacije

Proizvajalec KRKA