Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Isla Cassis pastile, 60 pastil

Cena: 8,26 €

Spletna cena: 7,85 €

Ali

Isla Cassis pastile, 60 pastil

Podrobnosti

Kaj vsebujejo pastile isla® cassis?

Ena pastila vsebuje 80 mg vodnega ekstrakta islandskega lišaja (0,4–0,8 : 1).

Druge sestavine pastil isla® cassis

Askorbinska kislina (vitamin C), sorbitol, arabski gumi, maltitol, brezvodna citronska kislina, kalijev acesulfamat, ekstrakt črnegaribeza, aroma črnega ribeza, redko tekoči parafin, prečiščena voda. Pastile vsebujejo sladkorne nadomestke. V eni pastili je 112 mg sorbitola in 285 mg maltitola, kar ustreza 0,033 BU (krušnim enotam).

Kdaj uporabljajte pastile isla® cassis?

Sestavine pastil kot balzam prekrijejo razdraženo sluznico grla in žrela ter jo s tem zavarujejo pred nadaljnjim draženjem. Razdražena sluznica se tako hitreje pomiri.

Pastile so namenjene uporabi pri stanjih, kot so:

• draženje h kašlju in hripavost,

• preobremenitev glasilk (pri govornikih in pevcih),

• dihanje suhega zraka (kadar je prostor ogrevan ali klimatiziran),

• suhost ust,

• omejeno dihanje skozi nos (pri športnih dejavnostih ali zamašenem nosu).

Kdaj jemanje pastil isla® cassis ni priporočljivo?

Pastil isla® cassis ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katero koli sestavino v pastilah. Bodite posebno pozorni pri jemanju pastil isla® cassis, če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo pastil isla® cassis posvetujte s svojim zdravnikom.

Nosečnost in dojenje

Ni razlogov, ki bi preprečevali uporabo pastil isla® cassis v času nosečnosti in dojenja.

Kako jemati pastile isla® cassis Odrasli in otroci, starejši od 4 let: po potrebi večkrat dnevno počasi raztopite v ustih po 1do 2 pastili. Pri otrocih je treba zagotoviti, da pastilo znajo raztapljati v ustih. Nasvet za sladkorne bolnike: ena pastila vsebuje 397 mg sladkornih nadomestkov, kar ustreza 0,033 BU (krušnim enotam).

Kako dolgo uporabljajte pastile isla®cassis

Pastile lahko brez nevarnosti uporabljate dalj časa. Če se simptomi ne izboljšajo v 10 dneh, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Možni neželeni učinki

Zelo redko se lahko pojavi odvajalni učinek zaradi sladkornih nadomestkov sorbitola in maltitola, ki ju vsebujejo pastile isla® cassis. V posameznih primerih se lahko pojavijo preobčutljivostne reakcije.

Dodatne informacije

Proizvajalec ENGELHARD