Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Your shopping cart is empty

Ionika - ionska zobna ščetka

Cena: 26,30 €

Spletna cena: 24,99 €

Ali

Kratek opis

IONIKA je ionska zobna ščetka, ki deluje na principu ionizacije, s pomočjo pozitivno nabitih ionov. Na ta način ponuja naravno pomoč pri odstranjevanju trdovratnih zobnih oblog, ki so vzrok za nastanek kariesa, zobnega kamna, neprijetnega zadaha in številnih sistemskih bolezni.


Barva dobavljene zobne ščetke se lahko razlikuje od barve na sliki.

Ionika - ionska zobna ščetka

Podrobnosti

KAKO DELUJE

V naravi ima vsak element pozitiven ali negativen naboj (polarnost), pri čemer se ob enaki polarnosti dva elementa odbijata, ob različni pa privlačita. Zaradi različne polarnosti zobnih oblog (plaka) in zob, nastane močna elektrostatična vez. S pomočjo te vezi, ki je premočna, da bi jo premagali zgolj s trenjem, se zobni plak veže na zobe. Zaradi tega je praktično nemogoče, da bi zobne obloge lahko učinkovito očistili z navadno ščetko, brez da bi pri tem poškodovali zobno sklenino.

       

            Tiho, preprosto in učinkovito!

Ionska zobna ščetka IONIKA je zasnovana na principu polarnosti – ionizacije. S tem, ko primemo zobno ščetko na mestu, kjer ima katodo (majhno kovinsko ploščico), in se z njo dotaknemo zob, se s pomočjo energije, ki jo proizvaja vgrajena baterija, sklene tokokrog (ob tem zasveti rdeča lučka), ki povzroči negativni naboj ščetkine glave. Ko se s ščetinami dotaknemo zob, dobi zobna sklenina začasno pozitiven naboj, kakršnega imajo tudi zobne obloge in umazanija. Zaradi enakega naboja se zobna obloga odbije od sklenine in se zaradi privlačnosti ščetkine glave »prisesa« nanjo kot magnet. Na ta način se odstranijo  zobne obloge, tudi tiste, ki jih z navadno zobno ščetko težje, ali pa sploh ne dosežemo.

 Za razliko od navadnih in električnih zobnih ščetk IONIKA za svoje učinkovanje ne potrebuje zobne paste. Zobne paste navadno vsebujejo različna abrazivna in belilna sredstva, ki lahko dolgoročno poškodujejo zobno sklenino. Zato je IONIKA prijaznejša tako do zob kot do dlesni.

PREDNOSTI IONIKE:

1. Učinkoviteje odstranjuje zobne obloge

Proces ionizacije omogoča bolj temeljito čiščenje zob tudi na težje dostopnih mestih. Prav tako se lažje odstranijo bolj trdovratni madeži, zato so naši zobje ob redni uporabi ionske ščetke bolj beli, brez uporabe zobnih past ali belilnih sredstev, ki tanjšajo skleninski plašč.

2. Prijazna do zobne sklenine in dlesni

Za razliko od navadnih zobnih ščetk, ki obloge čistijo na mehanski način (z drgnjenjem), ionska ščetka deluje podobno kot magnet, ki povzroči, da se umazanija dobesedno odbije od zob. Teoretično je za delovanje ionske ščetke dovolj že rahel dotik zob, kar pomeni, da bistveno manj obrabimo zobno sklenino in dlesni.

3. Gladki in čisti zobje dalj časa

Zaradi učinkovitejšega odstranjevanja oblog, bodo vaši zobje gladki in čist dalj časa. Z ionizacijo temeljiteje in na naraven način odstranimo ustne bakterije, kar upočasni nastanek novih bakterij, usta pa ostanejo čista in sveža dlje kot pri navadni ščetki.

4. Prihranek pri zobni pasti

IONIKA za učinkovit rezultat ne potrebuje zobne paste, zaradi česar je primerna tudi za homeopatsko zdravljenje. Če se zobni pasti zaradi občutka bolj svežega zadaha ne morete odreči, lahko uporabite minimalno količino. V vsakem primeru boste tako prihranili kar nekaj denarja in s tem prispevali k varovanju okolja.

5. Ne potrebuje dodatnega vira energije

Vgrajena baterija za razliko od električnih ščetk ali ščetk, ki reagirajo na svetlobo, ne potrebuje dodatnega vira energije. Baterija v IONIKI zdrži vsaj 12 mesecev, zato ste v tem obdobju lahko brez skrbi, da bi jo morali ponovno napolniti. Iz higienskih razlogov pa je priporočljivo, da se  zamenja najkasneje v roku 6 mesecev.

6. Enostavna za uporabo in priročna za potovanja

IONIKA je manjša in lažja od električnih zobnih ščetk, ki za svoje delovanje potrebujejo polnilce. Vašo ščetko boste lahko vzeli s seboj tudi na potovanje ali kampiranje. Ker za njeno delovanje ne potrebujete zobne paste, bo vaši kozmetični torbici prihranila nekaj prostora tudi na ta račun.

 

7. Primerna je tudi za otroke

IONIKA je varna za uporabo. Ko boste vašega otroka naučili, kako ravnati z njo tako, da bo med ščetkanjem svetila rdeča lučka, lahko umivanje zob zanj postane prav zabavno. Ne samo, da bo zaradi nežnejšega pritiska na zobe manjša obraba zobne sklenine, temveč bo ionizacija poskrbela tudi za tiste dele zobk, ki jih otroci (včasih pa tudi odrasli) pri ščetkanju nehote izpustijo. Ker je IONIKA na voljo samo v 1 velikosti, je primerna za otroke od približno 9. leta dalje.

 

8. Je tiha in ne vibrira

Skrb, da IONIKA zaradi baterije oddaja kakršenkoli zvok, je odveč. Ščetka je popolnoma tiha in ne vibrira, zato si boste zobe lahko umivali tudi ponoči, ko ostali že spijo.

9. Priročna embalaža

IONIKA je shranjena v plastičnem etuiju, ki je primeren tako za hranjenje ščetke kot za potovanja.

 

Več najdete na www.ionika.si

Proizvajalec: Lisk, d.o.o., Cesta na Loko 11, 4294 Tržič

Dodatne informacije

Proizvajalec Ne