Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Hafesan cimet forte, 60 kapsul

18,90 €
Ali

Hafesan cimet forte, 60 kapsul

Podrobnosti

Cimet se že tisočletje uporablja ne le kot začimba, ampak tudi kot naravno zdravilno sredstvo in afrodiziak. Že tedaj je bil cenjen njegov poživljajoč učinek in delovanje na pospeševanje prebave.

Znanstveno utemeljena spoznanja o zdravilnem učinkovanju cimeta pa so na razpolago šele nekaj let. Študija, ki jo je opravil dr. Almam Khan, je pokazala, da dnevno jemanje cimeta pozitivno vpliva na nivo krvnega sladkorja, kot tudi na nivo številnih krvnih maščob, kot so trigliceridi in holesterol. Že po nekaj tednih raziskave je bil nivo krvnega sladkorja, holesterola in trigliceridov dosti nižji v skupini, ki je dnevno jemala cimet, kot v kontrolni skupini, ki je jemala placebo. Cimet namreč spodbuja delovanje inzulinskih receptorjev in izločanje inzulina. Posledično lahko organizem boljše izkorišča lasten inzulin.

Zaradi omenjenih ugotovitev, vedno več strokovnjakov priporoča osebam z diabetesom tipa II, dodatno jemanje preparatov s cimetom, s čimer se bistveno izboljša kakovost življenja.

Manj znano pa je, da vsebujejo določene vrste Cimeta zelo veliko kumarina. Kumarin v majhnih količinah ni škodljiv, v visokih odmerkih pa ima lahko številne škodljive učinke. Pri nakupu cimetovih preparatov morate biti še posebno pozorni, da vsebujejo visokokakovosten cimet, ki vsebuje minimalno količino kumarina.

Za izdelavo hafesan Cimet Forte kapsul uporabljamo samo najkakovostnejši cimet. Vhodna surovina gre skozi proces striktne kontrole kakovosti, kjer zagotovimo da je vsebnost kumarina pod 0,005% (kar je po mnenju strokovnjakov zanemarljivo malo).

Poleg tega vsebujejo hafesan Cimet Forte kapsule tudi vitamina C in E, cink ter krom.

Vitamina C in E sta antioksidanta, ki ščitita organizem pred škodljivimi učinki prostih radikalov ter krepita imunski sistem.

Cink je izjemno pomemben za delovanje imunskega sistema. Poleg tega pa vpliva tudi na hormonsko ravnovesje, kožo, čutila, lase in živčni sistem. Zaradi tega je cink nepogrešljiv za delovanje sleherne celice v organizmu.

Za diabetike je izjemno pomemben tudi krom, saj prisostvuje pri praktično vseh procesih povezanih z regulacijo inzulina v organizmu.

Diabetiki imajo povečano potrebo po vitaminu C in E, cinku ter kromu, zato strokovnjaki priporočajo še dodaten vnos omenjenih hranil.

Poskrbite za svoje zdravje in izboljšajte kakovost življenja s cimetom.

Brez konzervansov, barvil in laktoze. Primerno tudi za diabetike.

Dodatne informacije

Proizvajalec HAFE