Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Your shopping cart is empty

Hafesan ajda, 75 kapsul

Cena: 16,90 €

Spletna cena: 16,06 €

Ali

Hafesan ajda, 75 kapsul

Podrobnosti

Neprestano sedenje ali stanje lahko pripelje do utrujenih nog. Tem naporom se lahko zoperstavite s hafesan Ajda kapsulami.

Ajda vsebuje veliko rutina, zato so jo že v preteklosti pogosto uporabljali v zdravstvu, še posebej pri težavah s krčnimi žilami.
Je zelo dober vir mangana, magnezija in dietetičnih vlaknin. Vsebuje flavonoide, kot npr. rutin, ki pomembno prispevajo k boljšemu zdravju. Proteini v ajdi so visoko kakovostni, saj vsebujejo vseh osem esencialnih aminokislin, vključno lizin. Poleg tega v ajdi najdemo tudi železo, cink, selen in antioksidante kot npr. tanine.

Poleg pozitivnega vpliva na žilni sistem ima ajda tudi zaščitno funkcijo, zaradi visoke koncentracije flavonoidov. Flavonoidi so rastlinska hranila, ki varujejo proti boleznim s tem, da podaljšujejo delovanje vitamina C in delujejo kot antioksidanti. Sposobnost ajde, da znižuje aktivnost nevarnih lipidov pripisujejo rutinu in ostalim flavonoidnim sestavinam. Te sestavine pozitivno vplivajo na krvni obtok, zadržujejo prekomerno sprijemanje krvnih ploščic in varujejo dobri holesterol (LDL) pred oksidacijo zaradi prostih radikalov. Tako delovanje pomaga ščititi pred srčnimi boleznimi.

Hranila v ajdi lahko prispevajo tudi k  kontroli krvnega sladkorja. V opravljeni raziskavi se je pomembno znižal nivo glukoze v krvi in odziv inzulina. Pri osebah se je tudi povečala sposobnost kontroliranja oz. potešitve lakote. V osemletni raziskavi opravljeni v ZDA pri 36.000 ženskah, kjer je del vsakodnevno jemal odmerek ajde, so ugotovili 21% nižje tveganje nastanka diabetesa.
 
Ajda kapsule vsebujejo samo naravne sestavine (brez kemičnih dodatkov in kemikalij) in nimajo stranskih učinkov. Primerne so za redno, vsakodnevno uživanje.

Brez konzervansov, barvil in laktoze. Primerno tudi za diabetike.

Dodatne informacije

Proizvajalec HAFE