Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Floradix Floravital, tonik z železom in vitamini

14,15 €
Ali

Floradix Floravital, tonik z železom in vitamini

Podrobnosti

Floradix FLORAVITAL, ekološki zeliščni tonik z železom in vitamini

Zeliščni tonik Floravital je namenjen vsem, ki so nagnjeni k slabokrvnosti. Primeren je tudi za nosečnice in otroke že od 1. leta starosti, saj je prijazen za želodec in ne povzroča prebavnih težav, ki pogosto spremljajo uporabo drugih oblik železa. Tekoče organsko železo v obliki železovega II-glukonata se najbolje vsrkava iz prebavil v kri. Moč železa dodatno podpira odlična kombinacija z vitamini B in C. Tonik ne vsebuje umetnih dodatkov, kemičnih konzervansov, barvil, alkohola, kvasa, glutena in laktoze.

10 ml tonika vsebuje vsebnost (mg)
železo
vitamin B1
vitamin B2
vitamin B6
vitamin B12
vitamin C
9 mg
0,8 mg
0,8 mg
0,8 mg
0,8 µg
10 mg


Druge sestavine: vodni izvlečki hibiskusa, janeža, špinače, kamilice in šipka, zmes naravnih sadnih koncentratov rdečega grozdja, hruške, črnega ribeza, češnje, robidnice in korenja.

Uporaba in odmerjanje: polovico merilnega pokrovčka (10 ml) popijte dvakrat na dan na prazen želodec, pol ure pred jutranjim in večernim obrokom.
Otroci, stari od 1 do 5 let: eno čajno žličko (po 5 ml) na dan.
Otroci, stari od 5 do 12 let: dve čajni žlički na dan.

 

Za popestritev okusa tonik zmešajte s sadnim sokom ali pa ga razredčite z vodo.
Sočasno uživanje izdelkov z drugimi minerali (kalcij, magnezij, cink) moti absorpcijo železa, zato jih nikoli ne uživamo skupaj s tonikom Floradix Floravital. Med uživanjem tonika in morebitnih drugih vitaminsko-mineralnih dodatkov naj pretečeta vsaj 2 uri.

 

Dodatne informacije

Proizvajalec SALU