Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Panatus sirup, 200ml

8,00 €
Ali

Panatus sirup, 200ml

Podrobnosti

Panatus je zdravilo za simptomatsko zdravljenje kašlja oz. za blaženje dražečega kašlja (antitusik) s centralnim delovanjem. Preprečuje suh in dražeč kašelj, zmanjšuje napetost bronhialnega mišičja, sočasno pomaga izkašljevati ter olajša dihanje in bolečine v prsih. Vse to ugodno vpliva na izboljšanje dihalne kapacitete in na koncentracije plinov v krvi. Kemično in po farmakoloških učinkih se razlikuje od opiatnih antitusikov in ne povzroča odvisnosti. Zdravilo je primerno tudi za otroke in sladkorne bolnike. 5 ml sirupa (1 žlička) vsebuje 4 mg butamirata v obliki citrata.

Panatus priporočamo za simptomatsko zdravljenje dražečega suhega kašlja, ki nastane zaradi kateregakoli vzroka (npr. pri akutnih in kroničnih vnetjih dihal, kašlja pred diagnostičnimi ali terapevtičnimi posegi v bronhijih in po njih, kašlja pred operacijo in po njej, oslovskega kašlja).

Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.
Čeprav ni podatkov o negativnih učinkih, odsvetujemo jemanje v prvih treh meseci nosečnosti. V poznejših mesecih nosečnosti ga jemljite le po nasvetu zdravnika. Prav tako ni ustreznih podatkov o prehajanju zdravila v mleko, zato odsvetujemo jemanje zdravila med dojenjem.

Panatus odmerjamo glede na starost bolnika, farmacevtsko obliko ter pogostnost in moč kašljanja.
Samozdravljenje s Panatusom je primerno za odrasle in otroke, starejše od 6 mesecev.

Sirup jemljite pred jedjo ali po jedi. Sirup odmerite s priloženo žličko, pogoltnite in poplaknite s tekočino. Pri samozdravljenju s Panatusom ne smete prekoračiti priporočenega odmerka.
Samozdravljenje s Panatusom lahko traja 5 do 7 dni. če želite zdravilo jemati ali ga dajati otroku dalj časa, se o tem posvetujte z zdravnikom.
Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Dodatne informacije

Proizvajalec KRKA