Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Your shopping cart is empty

Claritine S 10 mg, 10 tablet

Cena: 6,74 €

Spletna cena: 6,40 €

Ali

Claritine S 10 mg, 10 tablet

Podrobnosti

Sestava
Zdravilna učinkovina je loratadin (10 mg).
Pomožne snovi v tabletah Claritine S so: monohidrat laktoze, koruzni škrob, magnezijev stearat in prečiščena voda.

Kdaj uporabiti Claritine S
Zdravilo Claritine S odpravlja simptome alergijskega rinitisa (na primer seneni nahod), kot so kihanje, izcedek iz nosu ali srbenje v nosu ter pečenje ali srbenje v očeh.
Zdravilo Claritine S se lahko uporablja tudi za zdravljenje urtikarije (koprivnice), ki je alergijska kožna motnja, za lajšanje simptomov, kot so srbenje in pordelost, ter za zmanjšanje števila in velikosti izpuščajev, in drugih alergičnih kožnih reakcij.

Kako jemati Claritine S
Zdravilo jemljite natančno v skladu z navodili zdravnika ali farmacevta. Ne jemljite več zdravila Claritine S kot je priporočeno na nalepki, in ne jemljite ga pogosteje, kot je priporočeno.

Odrasli in otroci, stari 2 do 12
(telesna teža več kot 30 kg):
ena tableta ali dve mali žlici zdravila Claritine S enkrat na dan, najbolje pred jedjo.
(telesna teža manj kot 30 kg):
pol tablete ali ena mala žlica zdravila Claritine S enkrat na dan, najbolje pred jedjo.

Odrasli in otroci, starejši od 12 let
ena tableta ali dve mali žlici zdravila Claritine S enkrat na dan, najbolje pred jedjo.
Zdravila Claritine S ne priporočamo za otroke, mlajše od enega leta.

ÄŚe ste vzeli večji odmerek zdravila Claritine S kot bi smeli
Doslej niso opažali nobenih resnih težav po nezgodnem prevelikem odmerjanju zdravila Claritine S. ÄŚe pa ste zaužili prevelik odmerek zdravila, takoj obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.

ÄŚe ste pozabili vzeti odmerek zdravila Claritine S
ÄŚe ste pozabili pravočasno vzeti odmerek zdravila, ga vzemite čimprej, potem pa nadaljujte s svojim rednim režimom odmerjanja. Odmerka ne smete podvojiti.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli Claritine S
Z zdravilom Claritine S se ne smete zdraviti, če ste imeli kdaj kakršnokoli nenavadno ali alergijsko reakcijo na to zdravilo.

Bodite posebno pozorni pri jemanju zdravila Claritine S
ÄŚe menite, da imate alergijsko reakcijo na zdravilo Claritine S (nenaden nastop sopihanja in piskanja v pljučih ali težav z dihanjem takoj po jemanju tega zdravila), nemudoma poiščite zdravniško pomoč. Pred jemanjem zdravila Claritine S se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom če ste alergični na hrano, sulfite ali druge konzervanse ali barvila ali če imate jetrno bolezen

Nosečnost
Pred jemanjem zdravila Claritine S se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Dojenje
Pred jemanjem zdravila Claritine S se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo Claritine S v priporočenem odmerku naj ne bi povzročalo zaspanosti ali manjše zbranosti kot običajno ali zmanjšalo vaše sposobnosti vožnje ali upravljanja s stroji. ÄŚe pa postanete zaspani, se izogibajte vožnji ali upravljanju s stroji, dokler zaspanost ne mine.

Jemanje drugih zdravil
Svojemu zdravniku ali farmacevtu povejte za vsa druga zdravila, ki jih jemljete ali ste jih jemali pred kratkim, tudi za tista, ki ste jih dobili brez recepta.

Možni neželeni učinki
Kot vsa zdravila ima tudi Claritine S lahko neželene učinke.
Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, če imate kakršnokoli reakcijo na zdravilo Claritine S, ki traja, ki je moteča ali za katero menite, da je resna.
V priporočenem odmerku zdravilo Claritine S običajno ne povzroča suhih ust ali zaspanosti. Najpogosteje so poročali o naslednjih neželenih učinkih: glavobol, utrujenost, težave z želodcem, živčnost in izpuščaj. V redkih primerih so poročali še o izpadanju las, hudih alergijskih reakcijah in težavah z jetri.
ÄŚe pri sebi opazite kakršenkoli neželen učinek, ki ni naveden v teh navodilih, to povejte svojemu zdravniku ali farmacevtu.


Dodatne informacije

Proizvajalec SCHERING - PLOUGH