Folica 30 tablet 400 µg

Folica 30 tablet 400 µg

Canesten krema (20 g)

Zdravilo Canesten ® 10mg/g krema je protiglivično zdravilo za lokalno zdravljenje. Vsebuje zdravilno učinkovino klotrimazol, ki deluje proti glivicam in tudi proti nekaterim drugim mikroorganizmom.

6,29 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
015369

Kaj je zdravilo Canesten in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Canesten krema je protiglivično zdravilo za lokalno zdravljenje. Vsebuje zdravilno učinkovino klotrimazol, ki deluje proti glivicam in tudi proti nekaterim drugim mikroorganizmom.

Zdravilo Canesten krema uporabljamo za zdravljenje:

- glivične okužbe stopal (tinea pedum ali »atletsko stopalo«) in rok (tinea manuum), ki se kaže kot pojav mehurčkov in luščenja kože na stopalih oziroma dlaneh ter tudi med prsti. Na prizadetih delih koža razpoka, lahko se pojavi srbenje, vnetje in oteklina;

- glivične okužbe kože na trupu, udih, kožnih pregibih (tinea corporis) in dimljah (tinea inguinalis), ki se kaže kot ovalne, rdeče, obročaste lise, ki se širijo in so na sredini svetlejše;

- glivične okužbe kože, imenovane pitryasis versicolor, ki se kaže kot pojav lis različnih barv npr. rumenorjave, rožnate ali svetlejše od barve kože. Lise se lahko drobno luščijo in redko srbijo;

- okužbe zunanjih spolovil z glivicami iz rodu Candida. Pri ženskah se okužba zunanjih spolovil (kandidni vulvitis) kaže kot srbenje, pordelost, oteklina, pekoče razjede sramnih ustnic in predela okoli njih. Pri moških se taka okužba (kandidni balanitis) kaže kot droben bel izpuščaj, srbenje ter rahlo vnetje glavice in kožice spolnega uda;

- bakterijske okužbe kože, imenovane eritrazma, ki se kaže kot rdečerjave ali rožnate lise in se običajno pojavi v pregibih kože (pod pazduho, pod prsmi ali v dimljah) in je dolgotrajna (kronična) okužba.

Nosečnost, dojenje in plodnost

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom, preden uporabite to zdravilo.

Nosečnost

Zdravilo se lahko uporablja med nosečnostjo, vendar le pod nadzorom zdravnika.

Dojenje

Zdravilo se lahko uporablja med dojenjem. Če se kremo uporablja lokalno na območju bradavic, si je pred dojenjem treba umiti prsi.

Plodnost

Študij učinkov tega zdravila na plodnost pri ljudeh niso izvedli.

Kako uporabljati zdravilo Canesten

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila svojega zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s svojim zdravnikom ali s farmacevtom. Če navodil ne boste natančno upoštevali, zdravilo ne bo pravilno delovalo.

Zdravilo Canesten krema je namenjeno samo za uporabo na koži (za dermalno uporabo). Prizadeto mesto pred nanosom kreme umijte in posušite.

Odmerjanje

2- do 3-krat na dan nanesite tanko plast kreme na prizadete dele kože in jo previdno vtrite. Večinoma zadostuje že majhna količina kreme (½ cm) za površino, veliko kot dlan.

Za zagotovitev popolne ozdravitve je treba zdravljenje nadaljevati glede na okužbe, ki so navedene spodaj (glejte Trajanje zdravljenja), čeprav simptomi izginejo.

Trajanje zdravljenja

Trajanje zdravljenja je odvisno od vrste okužbe in od časa, v katerem izginejo simptomi okužbe.

Simptomi običajno izginejo, če traja zdravljenje:

- glivične okužbe rok, nog, kože na trupu, pregibov 3 do 4 tedne

- okužbe, imenovane eritrazma 2 do 4 tedne

- okužbe, imenovane pityriasis versicolor 1 do 3 tedne

- glivične okužbe spolovil 1 do 2 tedna

Če po priporočenem trajanju zdravljenja ne opazite izboljšanja simptomov, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj še lahko naredite za zdravljenje okužbe?

Perilo, oblačila in brisače, ki pridejo v stik s prizadetim delom, je treba zamenjati vsak dan. To bo pomagalo pri zdravljenju in preprečilo okužbo drugih delov telesa in drugih ljudi.

Več informacij
Proizvajalec BAYER
Oblika Krema