Elevit pronatal, 30 tablet

Elevit pronatal, 30 tablet

Canesten krema, 20 g

Redna cena 5,70 € Akcijska cena 5,42 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
015369

Kaj je krema Canesten in za kaj se uporablja
1 g kreme vsebuje 10 mg klotrimazola.
Klotrimazol, učinkovina Canestena, je imidazolov derivat s širokim spektrom protimikoznega delovanja. Klotrimazol deluje na glivice tako, da zavira nastajanje ergosterola. Posledica tega so strukturne in funkcionalne okvare citoplazemske membrane.

Kremo Canesten uporabljamo za zdravljenje glivičnih okužb kože in sluznic, ki jih povzročajo dermatofiti (npr. vrste Trichophyton), kvasovke (npr. vrste Candido), plesni in drugi mikroorganizmi, npr. Malassezia furfurali Corynebacterium, ter kožnih bolezni, ki so jih te glivice superinficirale.
Take okužbe so:
glivične okužbe stopala, kože med prsti na nogah in rokah, paronihije, superinfekcije pri kožnih boleznih, glivične okužbe kože in kožnih pregibov, kandidiaza, pityriasis versicolor (tinea versicolor), okužbe s Corynebacterium minutissimum (eritrazma), seboroični dermatitis, ki so ga povzročile naštete glivice.
Kremo Canesten uporabljamo tudi za zdravljenje okužb sramnih ustnic in predela okoli njih ter vnetja glavice in kožice moškega uda, ki so ga povzročile kvasovke (kandidni vulvitis in kandidni balanitis).

Kaj morate vedeti, preden uporabite kremo Canesten
Zdravila ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za klotrimazol, cetil in stearil alkohol ali druge pomožne snovi. V tem primeru se pred uporabo zdravila posvetujte z zdravnikom. V primerih znane preobčutljivosti za cetil in stearil alkohol je priporočljivo, da namesto kreme Canesten uporabljate raztopino ali raztopino v dermalnem pršilu.
Pri kandidnem vulvitisu in kandidnem balanitisu uporaba raztopine ni dovoljena.

Nosečnost, dojenje
Preden vzamete katerokoli zdravilo, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
ÄŚe kremo Canesten uporabljate, kot je predpisano v navodilu ali kot vam je naročil zdravnik ali farmacevt, se absorbira le malo učinkovine, zato pojav sistemskih učinkov (učinkov na druge organe) ni verjeten. Raziskav o uporabi kreme Canesten med nosečnostjo še ni. Na začetku nosečnosti morate paziti, da krema Canesten pri zdravljenju okužbe genitalij ne pride v nožnico. Doječe matere naj kreme Canesten ne nanašajo na dojke.

Na kaj morate biti pozorni, če jemljete druga zdravila
Krema Canesten zmanjša učinkovitost drugih izdelkov za zdravljenje glivičnih okužb (amfotericin in drugi polienski antibiotiki, npr. nistatin).
Ko se krema Canesten nanese na sramne ustnice in območje vulve oziroma na glavico in kožico moškega uda, se lahko zmanjšata učinkovitost in varnost izdelkov iz lateksa (kondomi, diafragma). Ta učinek je kratkotrajen in po koncu zdravljenja izgine.

Kako uporabljati kremo Canesten
Zdravilo morate uporabljati tako, kot je predpisano v tem navodilu (razen če vam je zdravnik predpisal drugače). ÄŚe navodil ne boste natančno upoštevali, zdravilo ne bo pravilno delovalo.
Dva- do trikrat na dan nanesite na prizadete dele tanek sloj kreme Canesten in jo vtrite. Največkrat zadostuje majhna količina kreme (1/2 cm) za površino, veliko kot dlan. Prizadeto mesto pred nanosom kreme temeljito umijte in posušite.
Za zdravljenje okužbe sramnih ustnic in predela okoli njih nanesite kremo Canesten na prizadete dele dva do trikrat na dan.
Kremo lahko uporabimo tudi za zdravljenje vnetja glavice in kožice moškega uda, ki so ga povzročile kvasovke (kandidni balanitis).

Trajanje zdravljenja je različno in odvisno od obsega in lokalizacije bolezni. Za popolno ozdravitev zdravljenja ne smete končati takoj, ko izginejo simptomi okužbe.
Zdravljenje traja pri:
- dermatomikozah 3 do 4 tedne
- eritrazmi 2 do 4 tedne
- pityriasis versicolor 1 do 3 tedne
- kandidnem vulvitisu in kandidnem balanitisu 1 do 2 tedna.

Da bi preprečili ponovitev bolezni, je treba pri glivicah na nogah kljub hitremu izboljšanju še približno 2 tedna potem, ko so izginili vsi bolezenski znaki, zdravljenje nadaljevati.

Kaj narediti, če želite zdravljenje ustaviti
ÄŚe želite glivično okužbo popolnoma pozdraviti in preprečiti njeno ponovitev, zdravljenja ne smete končati brez posvetovanja z zdravnikom. ÄŚe se za to vseeno odločite, tvegate, da se bo bolezen ponovila. Zdravljenja ne smete končati takoj, ko izginejo simptomi okužbe, ampak ga morate nadaljevati, kot je predpisano v tem navodilu.

Kaj še lahko naredite za zdravljenje okužbe
Perilo, oblačila in brisače, ki pridejo v stik s prizadetim delom, je treba zamenjati vsak dan. To bo pomagalo pri zdravljenju in preprečilo okužbo drugih delov telesa in drugih ljudi.

Več informacij
Proizvajalec BAYER