Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Your shopping cart is empty

Čaj žajbelj, 70g

Cena: 3,54 €

Spletna cena: 3,36 €

Ali

Kratek opis


Za lajšanje vnetij sluznice ust in žrela, blažjih kožnih vnetij, prebavnih težav in prekomernega potenja.
Vrsta izdelka: Galenski izdelek


Pakiranje: 70 g


Proizvajalec/blagovna znamka: Galenski laboratorij Gorenjskih lekarn


Čaj žajbelj, 70g

Podrobnosti

Zdravilni čaj Žajbelj uporabljajte za lajšanje vnetij sluznice ust in žrela ter blažjih kožnih vnetij.
Pomaga tudi pri blagih prebavnih težavah, kot so napihnjenost, napenjanje, prebavni krči, ter pri prekomernem potenju.
To je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora za navedeno področje uporabe, ki temelji izključno na podlagi dolgotrajnih izkušenj.
Listi žajblja vsebujejo eterično olje, grenčine, čreslovine in druge učinkovine, ki delujejo antiseptično, protivnetno in zaščitno na sluznico, izboljšujejo prebavo ter zavirajo izločanje znoja.

Uporaba:

Pri uporabi zdravilnega čaja natančno upoštevajte navodila za uporabo. Če ste negotovi, se posvetujte s farmacevtom. Pri vnetjih sluznice ust in žrela ter kožnih vnetjih pripravite poparek tako, da prelijete eno do dve čajni žlički zdravilnega čaja s skodelico vrele vode (100 ml), dobro premešate, pokrito pustite stati 10-15 minut in nato precedite. Pri vnetjih sluznice ust in žrela grgrajte eno skodelico sveže pripravljenega čaja nekajkrat dnevno; zdravljenje naj ne traja dlje kot 1 teden. Pri kožnih vnetjih namočite v ohlajen poparek laneno krpo ali gazo in jo položite na prizadeti predel kože; oblogo zamenjajte dvakrat do štirikrat dnevno; zdravljenje običajno traja 2 tedna.

Pri prebavnih težavah in prekomernem potenju prelijte eno do dve čajni žlički zdravilnega čaja s skodelico vrele vode (150 ml), dobro premešajte, pokrito pustite stati 5-15 minut in nato precedite. Skodelico sveže pripravljenega čaja pijte trikrat dnevno. Pri prekomernem potenju pijte ohlajen čaj. Zdravljenje naj ne traja dlje kot 2 tedna. Če menite, da je učinek zdravilnega čaja premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Sestava:

Zdravilni čaj vsebuje 70 g listov žajblja (Salvia officinalis L., folium).
 

Opozorila:

Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta, v Navodilu za uporabo preverite medsebojno delovanje zdravil. Posvetujte se s farmacevtom ali z zdravnikom, če potrebujete dodatne informacije ali nasvet.

Zdravilni čaj Žajbelj odsvetujemo v času nosečnosti in dojenja.

Če se vam stanje ne izboljša v 1 tednu (pri vnetjih sluznice ust in žrela) oziroma v 2 tednih (pri prebavnih težavah, prekomernem potenju in kožnih vnetjih), ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom

 

Dodatne informacije

Proizvajalec Ne