Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

BioMin zobna pasta, 75 mL

7,17 €
Ali

Kratek opis

Zobna pasta BioMinF vsebuje nizko stopnjo fluorida, ki se počasi sprošča več ur, zato ima terapevtski učinek. Medtem ko večja količina fluorida v zobnih pastah povečuje tveganje za nastanek fluoroze. Žal je natančen mehanizem fluoroze težko znanstveno razumeti. Zobna pasta BioMinF je bila razvita na podlagi poglobljenih znanstvenih raziskav – gre za formulacijo zobne paste z manj kot 600ppm fluorida, ki zagotavlja visoko stopnjo odpornosti na kisline. Na površino zob tvori fluoroapatit in zaradi nizke stopnje fluorida zmanjšuje tveganje za nastanek fluoroze.

BioMin zobna pasta, 75 mL

Podrobnosti

Kako deluje BioMin?

BioMin je osnovan tako, da se raztopi hitreje v kislem okolju, kot pa v nevtralnih ali bazičnih pogojih. Torej, ko pijemo kislo pijačo oziroma uživamo kislo hrano, se BioMin raztaplja hitreje, povečuje Ph v ustih ter sprošča kalcij, fosfor in fluoridne ione ter tako zaščiti zobe pred kislinskim raztapljanjem.

Dejstvo, da se fluorid ne izpere pomeni, da je fluorid učinkoviteje uporabljen v BioMinF®. To omogoča uporabo nižje vsebnosti fluorida (1/3), kot se uporablja v tipični zobni pasti. Nižja vsebnost fluorida zmanjšuje tveganje za nastanek fluoroze.

BioMinF® vsebuje 530 ppm fluorida. Primeren je tudi za otroke od 1 leta naprej.

Pasto BioMin si po koncu ščetkanja ne smete popolnoma izprati iz ust, saj s tem preprečite delovanje bioaktivnih delcev.

Dodatne informacije:
  • BioMin-ov fluorid vsebuje bioaktivne delce, ki tvorijo fluoroapatit. To je mineral, ki je bolj odporen na kisline.
  • Ključni produkt BioMinF temelji na kalcijevih fosfo silikatih, sicer poznanih kot bioaktivnih delcih.
  • Ti delci se raztopijo v ustih ter sproščajo kalcij, fosfat in fluoridne ione ter tvorijo fluoroapatit (mineral, ki je trdnejši od sklenine)
  • BioMin bioaktivni delci so namenjeni hkratnemu zdravljenju treh skupnih problemov: Zobne gnilobe ali kariesaKislinske erozije (obraba zobne sklenine zaradi delovanja kislin pri uživanju živil z visoko vsebnostjo kislin), Občutljivosti zob (ostra bolečina ali nelagodje, ki se običajno pojavi med uživanjem vročih, hladnih, sladkih ali kislih živil).
  • Tehnologija BioMin ni namenjena izključno zobnim pastam. Ravno tako se lahko vključi v druge zobozdravstvene izdelke, kot so profilaktične paste, premazi in razni obnovitveni materiali v stomatoloških ordinacijah.

Tehnologija BioMin je plod več kot 10-letnih raziskav strokovnjakov iz londonske univerze na Queen Mary in Imperial College. Dolga leta so razvijali bioaktivne delce. Gre za material, s pomočjo katerega zmanjšamo občutljivost zob, pomagamo nadomestiti izgubljen mineral iz zobnih površin ter ščitimo zob pred zobno gnilobo. Tehnologija BioMin je leta 2013 prejela nagradi Worshipful Company Armourers in Brasiers’ Venture Prize za inovacijo. Tehnologija BioMin temelji na dveh ključnih patentih. Prvi je fluorid, ki vsebuje bioaktivne delce. Drugi je klorid, ki vsebuje bioaktivne delce.

Dodatne informacije

Proizvajalec Ne