Paranit šampon za odstranjevanje naglavnih uši in gnid

Paranit šampon za odstranjevanje naglavnih uši in gnid

Urgo filmogel proti herpesu

Urgo filmogel proti herpesu

Belinal Gluco, 60 tablet

Belinal izvleček iz lesa bele jelke v prebavilih zmanjšuje hitrost in obseg razgradnje kompleksnih polisaharidov do disaharidov in monosaharidov ter posledično zmanjša količino absorbirane glukoze v kri. Tako znižuje postprandialne koncentracije glukoze v krvi. Visoka koncentracija postprandialne glukoze je glavni prožilec prekomernega sproščanja inzulina in pomemben dejavnik tveganja za nastanek metabolnega sindroma, preddiabetičnih stanj (glukozna intoleranca, inzulinska rezistenca) in diabetesa tipa 2. 

Rezultati klinične raziskave na 31 zdravih prostovoljcih so pokazali, da Belinal, zaužit skupaj s standardnim obrokom, zniža glikemični indeks v povprečju kar za 35 %. Prav toliko se zniža tudi koncentracija postprandialne glukoze v krvi. Tako Belinal lahko prispeva k zmanjšanju poškodb in preobremenjenosti trebušne slinavke. 

Krom prispeva k vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi in ima vlogo pri presnovi makrohranil. Krom poveča sposobnost celic za privzem glukoze in ublaži neodzivnost na inzulin. Zaloge kroma v organizmu se lahko obnovijo v nekaj mesecih. 

Belinal Gluco tako učinkovito zavira razgradnji ogljikovih hidratov ob enem pa tudi zmanjša porast glukoze v krvi. Pomembno dejstvo je, da prehransko dopolnilo pripomore k pravilnemu izločanju ter tudi delovanju inzulina v samem organizmu. 

Krom, ki se nahaja tudi v prehranskem dopolnilu Belinal Gluco pripomore k zniževanju nivoja škodljivega holesterola v krvi, kar posledično pomeni, da se količina LDL koristnega holesterola počasi poveča. 

Uporaba:

 
Tableto vzemite 15 minut pred večjim obrokom s kozarcem vode. 2 tableti dnevno. Po posvetu z zdravnikom ali farmacevtom je lahko število dnevnih odmerkov večje.

Belinal gluco ni nadomestilo za zdravljenje diabetesa, ki vam ga je predpisal vaš lečeči zdravnik.

Učinkovine:

Belinal izvleček iz lesa bele jelke (Abies alba Mill.) 75,0 mg
Krom 32,5 μg, 81% PDV (priporočen dnevni vnos)

Pomožne sestavine:
Sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalinična celuloza 186,7 mg, sredstvo za hitrejše raztapljanje: monobazični kalcijev fosfat 100,0 mg, preželatiniran škrob 32 mg. Belinal izvleček iz lesa bele jelke (Abies alba Mill.) 75 mg. Nosilec in pospeševalec absorbcije: maltodekstrin. Sredstvo proti sprijemanju: silicijev dioksid 4,0 mg, magnezijev stearat 2 mg. Kromov pikolinat 0,26 mg.

Opozorila:
Otroci mlajši od 3 let, nosečnice in doječe matere se morajo pred uporabo posvetovati s svojim zdravnikom ali farmacevtom. V primeru jemanja zdravil se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtem.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Priporoča se zdrav način življenja.


Redna cena 20,00 € Akcijska cena 19,00 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
265265

Več o produktu si lahko preberete na njihovi spletni strani www.belinal.com

Trenutno je v teku tudi klinična raziskava v sodelovanju s Fakulteto za farmacijo. K sodelovanju vabimo paciente, ki imajo sladkorno bolezen tipa II. Dodatne informacije dobite v lekarni Komenda in podružnici Vodice.