Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Baby check plus, test

3,87 €
Ali

Baby check plus, test

Podrobnosti

Test Baby CHECK PLUS omogoča hitro merjenje koncentracije hormona hCG, ki je osnova pri
ugotavljanju nosečnosti.

Način delovanja
Baby CHECK PLUS deluje na osnovi kvalitativne analize, kjer se ugotavlja prisotnost humanega horionskega gonadotropnega hormona (hCG) v urinu. V zgolj petih minutah je možno zaznati koncentracijo hormona hCG v višini 25mIU/ml.

Postopek
( pred uporabo si obvezno preberite navodila za uporabo v originalni embalaži)
1. Test za ugotavljanje nosečnosti Baby CHECK PLUS vzemite iz ovojnine. Majhno vrečko s sušilnim sredstvom, ki jo poleg testa najdete v ovojnini, odvrzite v koš za smeti.
2. Modri drsnik premaknite navzdol, tako da je testna konica v celoti vidna.
3. Testno konico namestite točno pod curek urina in jo na tem mestu držite najmanj pet sekund.
4. Sedaj premaknite modri drsnik nazaj, tako, da se testna konica z vzorcem urina skrije v ohišje – s tem se testiranje prične. Vzorec urina namreč pride v stik s posebnimi reagenti, ki omogočajo testiranje za prisotnost hormona.
5. Baby CHECK PLUS postavite na suho in trdno ploskev. Počakajte pet minut in preverite rezultat

Preverjanje rezultata
Rezultat je negativen, ko se prikaže samo rožnata kontrolna črta (C). Testna črta se ne prikaže. Rezultat kaže, da hormon (hCG) v vašem urinu ni prisoten in da verjetno niste noseči. ÄŚe v naslednjem tednu menstruacija še vedno izostaja, ponovno opravite testiranje z novim kompletom Baby CHECK PLUS.
V kolikor je pri ponovnem testiranju rezultat še vedno negativen, menstruacija pa še vedno izostaja, se posvetujte s svojim zdravnikom. Vzroke za izostanek menstruacije je morda potrebno poiskati drugje

Rezultat je pozitiven, ko se v okencu prikažeta dve rožnati črti – testna (T) in kontrolna (C). Testiranje potrdi prisotnost humanega horionskega gonadotropnega hormona (hCG), kar pomeni, da ste noseči. Obiščite svojega zdravnika in se z njim posvetujte o nadaljnjem poteku nosečnosti.

Rezultat testiranja je neveljaven, če se kontrolna črta (C) sploh ne prikaže. Ker rezultata v tem primeru ni možno preveriti, se šteje, da je test neuspešen.
Najpogostejša razloga za neuspešnost testa sta nepravilna uporaba in uporaba po pretečenem roku uporabnosti.
ÄŚe je bilo vaše testiranje neuspešno, ga ponovite z novim kompletom Baby CHECK PLUS in svežim vzorcem urina.


Dodatne informacije

Proizvajalec VEDA