Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Your shopping cart is empty

Apisirup 200ml

Cena: 5,69 €

Spletna cena: 5,41 €

Ali

Apisirup 200ml

Podrobnosti

Apisirup vsebuje med s slezom, materino dušico in propolisom in z njihovo pomočjo lajša bolezni dihal, pospešuje izkašljevanje, blaži dražeč kašelj in omili hripavost, kot posledico prehladnih bolezni.

Sestavine
- 2 % izvlečka timijana
- 3 % izvlečka sleza
- 0,5 % propolisa
- ostalo medeni sirup

Med je antioksidativno hranilo s pomembno vlogo pri obrambi organizma proti prostim radikalom, ki nastajajo v našem telesu. Med je nepogrešljiv pri prehladnih obolenjih, obolenjih dihalnih poti, hkrati pa blaži vnetja grla, pomirja, omogoča sprostitev in boljši spanec, blaži opekline, celi rane in odrgnine in je izreden vir energije.
Uporabljamo ga kot sladilo, zdravilo, živilo in lepotilo. Nepogrešljiv je v prehrani odraslih in otrok, nosečnic, bolnikov in rekonvalescentov, športnikom in v poznejšem življenjskem obdobju.

Slez pomaga izločati sluz. Pravilno pripravljen izvleček zelo ugodno deluje pri kašlju, oslovskemu kašlju, bronhitisu, pljučnemu katarju in bronhialni astmi.

Timijan miri krče gladkih mišic in s tem tudi dihal, mehča sluz in pospešuje njegovo izločanje, poleg tega pa ima močan razkuževalni učinek. Priporočljiv je pri zasluzenju dihalnih organov, pljuč, pri kašlju, oslovskemu kašlju, bronhialnem katarju in drugih boleznih dihal.

Propolis je zmes smol, balzamov, eteričnih olj in cvetnega prahu. Čebele z njim razkužujejo in zavarujejo panj pred infekcijami. Propolis učinkovito deluje proti bakterijam, virusom in glivicam, pospešuje celjenje ran in odrgnin. Koristen je pri premagovanju prehlada in gripe, preprečuje vnetje sluznice ustne votline, dlesni in žrela ter je učinkovit pri zdravljenju herpesa. Deluje pa tudi na bakterijo v želodcu heliobacter in je zato uporaben pri zdravljenju želodčnih težav.

Dodatne informacije

Proizvajalec MEDEX