Lekarna Komenda

Preskoči glavno vsebino »

Your shopping cart is empty

Rumeni čaj 50 g

Cena: 9,96 €

Spletna cena: 9,46 €

Ali

Rumeni čaj 50 g

Podrobnosti

Rumeni, zeleni in črni čaj izvirajo iz iste rastline čajevca Camellia sinensis, le da se rumeni čaj obira v začetku leta, ko so listi čajevca še v popkih. To pomeni, da zaradi zgodnjega obiranja ostanejo v lističih shranjeni vsi antioksidanti, nastali tekom rasti in razvoja rastline.
Prednost rumenega čaja je, da ni grenak ali kisel kot zeleni čaj. Med procesom počasne oksidacije se ta okus odstrani, čaj pa je blago rumene barve. Okus je tudi »travnat« kot je lahko pri zelenem čaju.

Rumeni čaj se pridobiva z lahko in kratkotrajno oksidacijo – sušenje za zraku oz. izhlapevanjem. Prav zaradi kratkotrajne oksidacije se bogastvo antioksidantov v čaju ne izgublja.

Bogastvo polifenola ter močno antioksidativno delovanje rumenega čaja se zelo priporoča pri redukcijskih dietah, razstrupljanju telesa ali preprosto za dvigovanje energijske ravni in odpornosti organizma.

Rumeni čaj naj bi dajal rezultate pri hujšanju, ki so jih mnogi uporabniki občutili pri uporabi tega napitka. Fitokemikalije prisotne v napitku iz rumenega čaja zaščitno delujejo na celice, ščiti jih pred škodljivim delovanjem prostih radikalov, zmanjšuje posledice stresa in utrujenosti. Prisotnost naravnega kofeina v napitku rumenega čaja deluje poživljajoče, daje organizmu energijo in vitalnost tekom celega dneva pri psihofizičnih naporih.

Vsebnost kofeina: 30 - 60 mg kofeina na eno 200 ml skodelico čaja.

Uporaba
Večkrat dnevo prelijte 1 veliko žlico čaja s 150 ml vroče (ne kipeče) vode pri 70-80°C in pustite stati pokrito 3 minute. Precedite in popijte sveže pripravljen čaj, ki ga lahko po želji sladkate z rjavim sladkorjem. Priporočena količina je 2-3 skodelice čaja dnevno.
Že poparjene čajne lističe lahko uporabite še dvakrat, tako da je dejanski izkoristek čaja veliko večji - iz ene žlice čaja pripravite o,5 l napitka.

Čaj raste in se obira na planinskih predelih Kitajske, kjer je zrak čist in so odlični pogoji za rast nasadov čajevca

Dodatne informacije

Proizvajalec ENCI