Echinaforce duo 40 tbl

Echinaforce duo 40 tbl

Vitamin C  Kruger,  20 šumečih tablet

Vitamin C Kruger, 20 šumečih tablet

Magnesol 150 mg šumeče tablete, 20 tablet

Redna cena 6,41 € Akcijska cena 6,09 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
310832

Šumeče tablete Magnesol vsebujejo magnezij v obliki magnezijevega citrata, ki ga telo dobro prenaša in izrablja. V telesu ima magnezij pomembno vlogo; nahaja se povsod in je nujno potreben za pravilno delovanje vsake celice. Sodeluje pri presnovi beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov in nukleinskih kislin. Aktivira več kot 300 encimov in sodeluje pri ustvarjanju in porabi energije; je naravni kalcijev antagonist. Človeško telo potrebuje približno 300 mg magnezija na dan, odvisno od starosti, spola in načina prehrane. Pri pogostem jemanju odvajal, rednem pitju alkohola ter povečanih psihičnih in telesnih obremenitvah so potrebe po njem še večje. Znaki, ki nas opozorijo, da telesu primanjkuje magnezija, se kažejo kot hitra utrujenost, nagnjenost h krčem v mečih, motnje v delovanju srca in ožilja, pobitost in depresije.

Šumeče tablete Magnesol priporočamo:
- za preprečevanje in dodatno zdravljenje bolezni srca in ožilja;
- pri značilnih znakih pomanjkanja magnezija (nočni krči v mečih, mišična prenapetost);
- kot dodatek med jemanjem kontracepcijskih tablet;
- med nosečnostjo in dojenjem;
- pri menstrualnih krčih;
- kot dodatek k zdravljenju z diuretiki, digitalisom in odvajali, ki močno izčrpavajo zaloge magnezija v organizmu;
- po čezmernem uživanju alkohola;
- ob povečani potrebi organizma po magneziju zaradi vsakodnevnih psihičnih in telesnih obremenitev (stresne situacije, športne dejavnosti);
- pri pomanjkanju magnezija zaradi neustrezne prehrane (različne diete, čezmerno uživanje maščob, beljakovin, kalcija in konzervirane hrane).

Kdaj Magnesola ne smete uporabljati
Šumečih tablet Magnesol ne smejo jemati bolniki z ledvično odpovedjo, atrioventrikularnim blokom in miastenijo gravis.

Previdnostni ukrepi in opozorila
Otrokom do 6. leta starosti Magnesola ne priporočamo.
Otroci in mladostniki do 14. leta starosti naj Magnesol jemljejo le po nasvetu zdravnika ali farmacevta.
Diabetikom Magnesola ne priporočamo, ker vsaka tableta vsebuje 1 ,9 g sladkorja (saharoze).
Pred sočasnim jemanjem drugih vitaminsko-mineralnih in mineralnih izdelkov, ki vsebujejo magnezij, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Medsebojno učinkovanje zdravil
Magnezij upočasni absorpcijo železa, tetraciklinov in natrijevega fluorida, zato je med sočasnim jemanjem teh izdelkov in Magnesola potreben triurni presledek.

Odmerjanje in način uporabe
Odrasli in mladostniki od 14. leta dalje vsak dan popijte raztopino 2 do 3 šumečih tablet. 1 šumečo tableto raztopite v 1 ,5 dl vode.
Ravnovesje magnezija se v organizmu vzpostavi postopoma, zato morate šumeče tablete Magnesol jemati najmanj 4 tedne, nakar se posvetujte z zdravnikom.
Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Ukrepi v primeru prekomernega odmerjanja
Če ste vzeli večji odmerek zdravila, kot bi smeli, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Magnezijev citrat deluje odvajalno, zato veliki odmerki (1,7 g) lahko povzročijo drisko.

Več informacij
Proizvajalec KRKA